Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.Prosím vás,má někdo zkušenosti?Nejdou mi pokojové Begonie na poličce ,sice poblíž okna,ale je to málo.Vůbec nevím,jaké světlo koupit,které je vhodné,jaké hodnoty?budu ráda za vaše zkušenosti.děkuji
Dobrý den.Soudím dle toho,že čím kratší den,tak začaly být mizernější.Prostě nerostou,některé lístky,hlavně mladé,tzv.odejdou,uhynou.Není to tak,že by začaly schnout okraje listů,což by svědčilo o přelití.Prostě se ztenčí stonek jakoby uvadnou.nevím,ale myslím si,že zálivku mají fajn.Vždycky ,zabořím prst,2cm do substrátu a zalévám odstátou vodou,udržuji vlhké.Na této poličce,mi jdou výborně kapradiny,břečtany,dokonce i zelenec.Laskavce do nedávna krásné,ale také trochu se změnily,ale nehynou.Ono ta polička není na protilehlé straně okna,ale boční zed cca 120 cm široká od rohu u okna.zkusím říct dceří,aby mi sem nafotila.Nevím,ale fakt mi to příjde světlem.Ted nehnojím a kapradiny jsem před tím zalévala jen žížalím trusem,hnojení moc nesnáší,ani nijak nerosím,přesto že panelák a jdou krásně.
Přesto je to asi množstvím vody. Ono zalít a zalít je rozdíl. Někdo naleje hrnek, jiný sotva decku. Zalévám begonky málo a jen podle okraje květináče, aby v tom středu nebyly v mokru. A 2 cm je málo. Zkuste píchnout před zaléváním podle okraje špejli hlouběji. Druhý den ji vytáhněte. Jakmile bude dole vlhká, počkejte se zálivkou.
Malé upozornění. Čárka /tečka/se píše hned za slovem a za ní se dělá pokaždé mezera. Pak je to čitelnější. Děkuji.
Taky asi bude rozhodovat druh begonky. Většina má raději s příchodem zimy sníženou teplotu. Tuhle mám ale v paneláku na 21°C pořád. Chce to s tou vodou vypozorovat. Tuhle jsem byla několik dní pryč a byla povadlá. Po zalití se hned zvedla, ale žádný list jí neodešel. Rozhoduje voda ve spodní části květináče.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.