Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přisvěcování pokojovkám (Begonie)

Od: juglans® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem.Prosím vás,má někdo zkušenosti?Nejdou mi pokojové Begonie na poličce ,sice poblíž okna,ale je to málo.Vůbec nevím,jaké světlo koupit,které je vhodné,jaké hodnoty?budu ráda za vaše zkušenosti.děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Co to znamená nejdou? Hynou? Uhnívají stonky listů nebo se vytahují? Z čeho usuzujete, že světlem begonky vzkřísíte. Taky ji mám kousek od okna. Jen krátce na ni zasvítí slunce, ale jinak nepřisvětluji.

liska5
21.11.23 23:08
Přisvěcování pokojovkám (Begonie)

hodnocení

Dobrý den.Soudím dle toho,že čím kratší den,tak začaly být mizernější.Prostě nerostou,některé lístky,hlavně mladé,tzv.odejdou,uhynou.Není to tak,že by začaly schnout okraje listů,což by svědčilo o přelití.Prostě se ztenčí stonek jakoby uvadnou.nevím,ale myslím si,že zálivku mají fajn.Vždycky ,zabořím prst,2cm do substrátu a zalévám odstátou vodou,udržuji vlhké.Na této poličce,mi jdou výborně kapradiny,břečtany,dokonce i zelenec.Laskavce do nedávna krásné,ale také trochu se změnily,ale nehynou.Ono ta polička není na protilehlé straně okna,ale boční zed cca 120 cm široká od rohu u okna.zkusím říct dceří,aby mi sem nafotila.Nevím,ale fakt mi to příjde světlem.Ted nehnojím a kapradiny jsem před tím zalévala jen žížalím trusem,hnojení moc nesnáší,ani nijak nerosím,přesto že panelák a jdou krásně.

liska5
hodnocení

0x

Přesto je to asi množstvím vody. Ono zalít a zalít je rozdíl. Někdo naleje hrnek, jiný sotva decku. Zalévám begonky málo a jen podle okraje květináče, aby v tom středu nebyly v mokru. A 2 cm je málo. Zkuste píchnout před zaléváním podle okraje špejli hlouběji. Druhý den ji vytáhněte. Jakmile bude dole vlhká, počkejte se zálivkou.

Malé upozornění. Čárka /tečka/se píše hned za slovem a za ní se dělá pokaždé mezera. Pak je to čitelnější. Děkuji.

liska5

Taky asi bude rozhodovat druh begonky. Většina má raději s příchodem zimy sníženou teplotu. Tuhle mám ale v paneláku na 21°C pořád. Chce to s tou vodou vypozorovat. Tuhle jsem byla několik dní pryč a byla povadlá. Po zalití se hned zvedla, ale žádný list jí neodešel. Rozhoduje voda ve spodní části květináče.

hodnocení

Děkuji za rady,ohledně Begonií,budu o tom uvažovat,Nicméně,bych ráda zkusila ji přidat světlo,protože Begonka ho potřebueje dosti a to 14 hod.denně,jak jsem se dočetla.A to v zimních měsících nemá,Prosím znova.Má někdo zkušenost s přisvěcováním?Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]