Nejste přihlášen/a.
Takhle na dálku těžko posoudit. Jak stará pila, jestli jela normálně a začlo se to zhoršovat...ještě může být přicpaný vzduchový filtr ,tím se zvětší podtlak v karburátoru
můžete tam mít vícero závad za ráz může být vadné zapalování a po zahřátí nedá jiskru, ale to nemá nic společného se spotřebou tzn po zahřátí a zdechnutí stroje zkuste jestli dává jiskru ideálně ve tmě pokud nedává tak máte vyřešenopokud dává je to ta horší varianta a musíte hledat dál může být závada v karburátoru, ale může být smetená nikasilová vrstva na válci na straně sání to, ale zjistíte až by jste jej sundal takže holt musíte zkoušet jinak zvýšená spotřeba může být membránami nebo jehlou
Základní seřízení doseřídit ano. Může propouštět jehlový ventil. O bohatosti směsi hodně řekne barva svíčky po větší zátěži (ideál je světle cihlově červená; bílá = chudá; černá = bohatá. Taky barva výstupu z vejfuku, pokud z něj teče černej dehet = hodně bohatá (pokud je motor jinak v pořádku)
Za tepla "ani ťuk" bych tipnul zapalování - elektronika po ohřátí chcípne, po vychladnutí zase funguje. Typicky tranzistor.
Elektronika zapalování typicky funguje funguje a pak najednou chcípne a nejde nahodit. Když vychladne tak jede zase normálně...
Kdyby to byla např. nepohyblivá hadička v nádrži a filtr nad hladinou, tak by byl projev docházenícího benzínu.
Je otázka jaký má smysl oživovat to.. Viděl jsem inzeráty např. PS5105 za 6k evidentně nepoužívaná (tipuju pila na zahradu a pořídil si nějakou aku nebo elektro)
boban, Zdravím,
rady jste dostal, rozhodně je to moc bohatá směs.
Jen mne mate že jste výše uváděl, že sytič se zavírá..
Možná jste myslel že se sytič vypíná, nikoliv zavírá. Při teplém motoru má být sytič otevřený neboli vypnutý,(klapka sání vzduchu je otevřená) Pokud by byl zavřený, byla by moc bohatá směs.
Vím že se tyto termíny někdy zaměňují a že i výrobci někdy uvádí značky jako 0-1, nebo On-Off. A zrovna třeba On-Off může někoho zmást, jestli je sytič zapnutý (zavřený) při On, nebo Off. Občas to mají některé značky prohozené. Někdy se uvádí On při zapnutém sytiči, kdy je klapka zavřená a někdy On že je vzduchová klapka otevřená což je sytič vypnutý..
rozumím
Můžete zkusit také koupit opravnou sadu pro karburátor, pokud tam je chyba je to pás stovek, nebo celý karbec, ale to je celkem dražší.. Já občas kupuji díly na kasumex.cz
S Dolmarkou jsem kdysi chvíli řezal, jinak jí v podstatě neznám.
Ale vše jde opravit, pokud jí chcete zachovat.
Já mám zas v regálu doma pilu Homelite, už nevím rok, ale z Tuzexu, cca 40-ti letá. A stále jí nechci vyhodit..
Hodně zdaru
Minule som rozobral starú dolmarku do šrotu zo šrotu,myslel som že to bolo torzo husgvarny, rok výroby asi 1986. Zapaľovanie,výfuk,válec,zapaľovanie ,kľuka s piestom a karburátor ešte ostali mi. Všimol som si tam kondenzátor,či ten nebude chybný a ďalej by som prezrel izoláciu,či pri prehriatí niekde neskratuje a tým pádom nejde naštartovať. Potom už len ten karburátor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.