Nejste přihlášen/a.
Bohužel jsem objevil v plechovém sudu 220L v kolně hnízda myší a to tak že hodně. (osoba blízká mdlého ruzumu, je tam neumýslně krmila řadu měsíců pytlem s částí jádra) Řadu měsíců likviduji myši těmi růžovými granulemi a obilím a jed právě stále ubýval, i když řada myší padla, jed stále mizel. V sudu byl nahoře různý nepořádek a dole opatrným nasvícením bylo vidět řadu myší i přes ten nepořádek. Napadlo mě a použil jsem tři sirné knoty na drátu zavěšeném v hodní čtvrtině sudu na drátu a sud rychle zakryl velkou rovnou deskou a zatížil. Překvapivě v sudu byl po 15minutách život, dlouhý konec drátu co je mimo sud se hýbal i bylo slyšet slabé hrabání. I ted po nejméně hodině se drát opět rozhýbal, takže myši jsou stále živé. Ze sudu unikalo oparvdu minimální množství dýmu, jen sem tam praménky slabé, deska je na sudu silně přitisklá s mezerou většinou v desetinách mm, jen kolem drátu je do 1mm. Čtu na netu že oxid siřičitý je toxický ve velkých koncentracích, edém plic atd. Však jsem se jen trochu nádýchl praménku kouře a hend jsem kašlal, jak je oxid siřičitý dráždivý. Napadá mě jen důvod přežitá, že se plyn z hoření nedostal do spodní části sudu, nevím jak se rozptyluje. Nevím čím jiným myši vylikvidovat, aby mě při manipulaci s otevřeným sudem logicky neutekly.
Proč tam nedáš pasti. Já jsem koupil 20 těchto pastí harmony-shop.cz/...
a chytil přes 40 myší na dvorku. Nechtěl jsem ani věřit, kolik jich je. Návnadu do pastí zrnko pšenice. Źádné jedy jsem nepoužíval. Dát kolem zdí a míst kde se vyskytují.
Zde je foto pasti, já mám černé.
No vodu ne, protože je tam to jádrové krmivo a další nepořádek naházený, mimoto myši plavet umí a nakonec by utelkly dírou mezi hadicí a víkem. CO hasičák nemám, Kočka je zkušená a mazaná, zásadně nechytá a nežere ty domácí k.rvy myši, tahá moudře myši z polí a pankétů. (domácí myši obecně jsou mnohdy přiotrávené)
Dnes jsem sud opatrně otevřel a po nasvícení se zjevily i na povrchu nepořádku myši doslova nohama nahoru, takže s velkou pravděpodobností jsou všechny v Pánu. Jsem pracovně vytížen, takže vyklidím až příští týden, nepořádek popálím a od myší sešrotované jádro asi na kompost. Mimochodem, nedokážete si možná představit ten intenzivní puch tzv. myšiny, už týdny a týdny před objevem hnízda v sudu v okolí. Žil jsem v domění, že to tak páchnou tuhé výkaly myší, ale byl jsem poučen, že prý to tak intenzivně myšinou páchne jejich moč. A propo, před lety jsem chytal myši do tzv. domečků a pak šel s jednou myší s domečkem nad sud s vodu a nad sudem otevřel domeček, myš měla tak intenzivní šikovnost a boj o život, že dokazála z domečku jedním skokem vyskočit mimo okraj sudu a byla pryč. Daleko horší a vychytralejší škůdci jsou však hryzci, mám na ně koupenou patentovanou švýcarskou průchozí "gilotina" past, část velmi mazaných hrzců ji však zřejmě plánovitě vždy tzv. zahrne hlínou, kterou zřejmě preventivně vždy už hrnou před sebou. Většinu hryzců jsem však touto pastí zneškodnil, většinou poté, co ty k.rvy, totálně ožrali i větší stromek sazený v ochraném koši, jednoduše si počkají až kořeny prorostou košem a ty ohryzají nebo přehryzají a stromek zakrní v růstu. Nory hryzců objeveny až 50cm hluboko po vykopání jen vegetujícího ožraného stromku o stáří cca 8let.
Nedá mi to a přidám svou zkušenost- neúmyslnou jednoduchou past. Na stěně zboku králíkárny pod stříškou /byla do A/ jsem pověsila igelitku s trochou suchého chleba na skrmení. Visela tak dobře, že myši k ní došplhaly a jak tam napadaly, tak po tom hladkém nedokázaly vylézt a zahynuly tam. Vysypala jsem plno mrtvolek.
To obilí můžete vysít. Slepice rády osení.// Jinak s hryzci mám podobnou zkušenost. Hrůza vytáhnout desetiletý stromek bez kořenů. Na radu souseda jsme jim házeli do děr kusy kaktusů, co nechávají bodlinky v kůži. Že prý jak si jeden popíchá tlapy, tak vysílá jasné signály, že tam je nebezpečno a prý odejdou jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.