Nejste přihlášen/a.
dobrý den, prosím zkušené o radu :
jakou odrůdu višní a švestky koupit? Aby byly co možno nejvíce odolné proti moniliové spále, která napadá dřevo. Je to na malou zahradu tudíž malého vzrůstu. A zda je možné ještě nyní vysadit.
i přes postřik v začátku kvetení musím dva stromky pokácet...
prosím o věcné a přesné komentáře, děkuji
Dobrý večer,já jsem minulý týden koupil tuto višen ovocne-stromky.cz/... ,výhoda že nemá podnož a je odolná mrazu a monilioze.
Odrůda Morava/?/
Taky záleží, jestli na konzervování nebo přímou konzumaci a zda do teplé nebo horské oblasti, kde jsou víc mrazy.
Myslím, že by se to ještě dalo vysadit, letos je všechno trochu jinak. Počkáme na názory ostatních
odrůdu Morava jsem nenašel nikde v prodeji... mozna jsem něco prehlédl...oblast pestování bude severní-střední Morava (ne horská oblast)
konzumace přímá i neco na zavaření to není tak důležité jak ta maximální odolnost na moniliovou spálu, a mensší vzrůst stromku, pročetl jsem hodně různých zdrojů, nekteré odrůdy se nedají koupit ...ještě otázka k merunce odruda samosprasná kvetoucí co nejpozdeji?
dekuji moc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.