Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yucca žloutne

Od: dawerts* odpovědí: 4 změna:

Zdravím a prosím o radu...zasadila jsem zakořeněnou yuccu, ale začala takto žloutnout...nevím, co s ní...nezdá se mi přelitá, světlo rozptýlené...teplota kolem 20-22st...poradíte, prosím? Děkuji.

Yucca žloutne

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Já si myslím, že je přelitá. Tu svou, zalévám kytky, yuku polituji, ale nezaleji. Když ji zaleji, tváří se smutně. Sucho snáší mnohem lépe, než mokro. Takže místo zaléváí, jen kápnu.

Yucca žloutne #2

hodnocení

1x
Vyndejte z květináče a zkontrolujte stav kořenů . Když bude většina dobrá , tak ty špatné odstraňte , společně se žlutými listy a přesaďte . Pod květináč dejte misku , ne okrasnou nádobu a květináč volte raději terakota . Když budou kořeny úplně mrtvé , uřízněte nejhezčí část rostliny čistým nožem a dejte zakořenit . Za pár týdnů můžete zasadit

dawerts*
hodnocení

Děkuji, nedalo mi to a vyndala jsem z květináče, kořeny vypadají v pořádku, zemina byla vlhčí, ale ne mokrá...mám ji v takovém okrasném koši, tak tedy vyndám a nechám volně...původní rostlina mi umřela před x měsíci, takže jsem z ní právě tyto části odřezala a nechala zakořenit, zakořenily nádherně, ale začly tedy teď žloutnout...takže jsem před chvílí tedy přesadila, zkrátila kořeny, čerstvou zeminu dala a nezalívala...snad se vzpamatuje :( Děkuji.

hodnocení

0x
Držím pěsti , Mario *srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]