Nejste přihlášen/a.
Moje rostlina v květináči jaksi chřadne, viz foto. Jaké hnojivo (nebo odpad z domácnosti, slupky od banánu apod.) použít coby ozdravovací kúru? Děkuji
Jak píše 11hana. Molice (plectranthus) jsem se něco napěstoval a je to rostlina, která může přezimovat (lehce seříznout, udržovat v teplotě 12-15°C a zalévat minimálně), ale lepší je molici namnožit již v polovině srpna řízky a dále udržovat do jara stejně, jako starou rostlinu. Na jaře přesadit do truhlíků, květináčů. Namnožil jsem jich stovky. Pro vaší molici končí vegetační období a proto se tak chová a vy ji musíte přispůsobit na vegetační klid. Nehnojit ani náhodou. To můžete po přesazení a po začátku nové vegetace. Ale jak píše 11hana, koupit mladé nové, či za mne si je namnožit ze staré rostliny již v době vegetace.
Dobrý den, banánové slupky v kombinaci s odřezky vepřového boku budou pro tuto příležitost ideální. Jako alternativu lze doporučit hnojivo na pokojové rostliny - dostupné v každém květinářství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.