Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké živiny dodat?

Od: soles47 odpovědí: 10 změna:

Moje rostlina v květináči jaksi chřadne, viz foto. Jaké hnojivo (nebo odpad z domácnosti, slupky od banánu apod.) použít coby ozdravovací kúru? Děkuji

Jaké živiny dodat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to plectranthus, já ji pěstuji jako letničku od jara do podzimu v truhlíkách . Doma bych ji nemořila - nebude se jí stejně dařit. V zimě se kytky nehnojí. Není to moc dobře vidět,ale zemina bude nejspíš přelitá.Na jaře ji koupíte za 30kč novou a pěknou.

jiofa
hodnocení

2x

Jak píše 11hana. Molice (plectranthus) jsem se něco napěstoval a je to rostlina, která může přezimovat (lehce seříznout, udržovat v teplotě 12-15°C a zalévat minimálně), ale lepší je molici namnožit již v polovině srpna řízky a dále udržovat do jara stejně, jako starou rostlinu. Na jaře přesadit do truhlíků, květináčů. Namnožil jsem jich stovky. Pro vaší molici končí vegetační období a proto se tak chová a vy ji musíte přispůsobit na vegetační klid. Nehnojit ani náhodou. To můžete po přesazení a po začátku nové vegetace. Ale jak píše 11hana, koupit mladé nové, či za mne si je namnožit ze staré rostliny již v době vegetace.

hodnocení

0x

Dobrý den, banánové slupky v kombinaci s odřezky vepřového boku budou pro tuto příležitost ideální. Jako alternativu lze doporučit hnojivo na pokojové rostliny - dostupné v každém květinářství.

liska5

Odřezky z vepřového boku jako hnojivo? Čtu dobře, nebo je to pokus o humor?

liska5
Ale ten bůček se musí zahrabat cca 2cm pod povrch zeminy, jedině pak se bude rovnoměrně rozkládat a rostlina postupně přijme všechny živiny *palec*

liska5
hodnocení

0x

Světlo a nepřelévat. V zimě nemusíte hnojit. Vypadá jako nějaký plektrantus. Ten rád v létě venku.

hodnocení

0x

Utopila jste ji. Vyspejte do dlaně z květináče a uvidíte, že je moc mokrá, že hnije.

soles47
hodnocení

a už veškeré lístky opadaly... proč to? proč bych ji utopil? nerozumím...

Hana11 má pravdu. Je to jednoletka a končí.

futra
hodnocení

0x

Zkuste si vyrobit z kopřivových lístků jíchu a tu pak rozřeďte a tím ji zalijte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]