Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benjamin_parazit?

Od: evamasinova odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, dne 9.4.2022 sem byla vložena otázka ohledně bílých malých mastných útvarů - peciček - na konci každého listu. I já mám doma takto "napadené" listy. Na otázku z roku 2022 jste odpověděli, že se jedná o nektar, ale nikde jinde, než v této poradně, jsem tuto informaci u benjaminů nenašla. Vždy jen, že se jedná o mšiči vlnatku krvanou, puklice či červce. Ale když vyhledám, jak vypadá mšice vlnatka, puklice či červci, vždy to vypadá jinak, než doma na listech benjamina. Moc ráda bych tedy věřila tomu, že máte pravdu. Ale proč se o tom tedy nikde nepíše? Opravdu se nejedá o parazita? Mnohokrát děkuji Eva M.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Skutečně se nejedná o parazita , věřte mi . Co to je sám nevím , mám to na všech fíkusech a žádný není nějaký špatný . Je to nějaká míza , nebo latex , který ta rostlina vylučuje . Když ulomíte větev , tak z ní teče takové mléko . Nejspíš to bude ono

liska5
hodnocení

0x

To jsou takové voskové hrudky na začátku listové čepele. Jsou období, kdy se na benjamínku vyskytovaly častěji. Nic jsem nepodnikla a momentálně tam nejsou. Víckrát jsem je zkoumala a nic v nich nebylo, ani kolem nelezlo. Prostě to asi k benjamínku patří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]