Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce na pažitce

Od: bejbina odpovědí: 5 změna:
Objevil se mi na pažitce černý hmyz. Pažitka je obalená, stěhují se už i na cibulovou nať. Kromě vyseté hořčice na zelené hnojení, mám na zahradě sklizeno. Vypadají jako mšice, ale všude čtu, že na pažitku mšice nejdou. Po rozmačkání hmyzu mám rukavici fialovou. Přikládám foto a děkuji za odpověď.
Škůdce na pažitce
Škůdce na pažitce #2
Škůdce na pažitce #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

5x

Nertvrdím, že je to ono, ale mně přijde, že by to mohla být (mšicovití) kyjatka. Na přiložené foto je kyjatka chrastavcová. Má více generací až do řijna a rovněž přezimuje. Kde se vzala na pažitce nevím, ale tvarem i detailním přiblížením je velice podobná. Pokud budete pažitku používat, důkladně ji omyjte a použijte. Nic ji nebude. Tak tolik můj postřeh.

Škůdce na pažitce #4
jiofa

Oprava: Má být kyjatka chryzantémová.

bejbina
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za odpověď, připadá mi to také jako něco mšicovitého, co se ze zoufalství nastěhovalo tam, kde nemá co dělat. Pažitku jsem ostříhala, vyhodila a budu doufat, že to nepřezimuje v zemi. Mám pažitky hodně, prakticky celý řádek, nerada bych ji vyhazovala.

hodnocení

2x
Určitě je to nějaký druh červců . Nemilosrdně rostlinu zlikvidovat, zasadit novou

hodnocení

0x

Vypadá to nechutně, zrovna na pažitce. Osobně bych ji vyryla a nijak nezachraňovala- vždy když bych si šla uříznout ,tak bych si na ty brouky vzpomněla.je na Vás jak se roznodnete, jestli nebudou i v zemině . Poznáte když ji uříznete , zda se objeví znovu. Ono stříkat takovou "věc " je dost blbé...vždyť se pak jí syrová.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]