Nejste přihlášen/a.
Nielen zahradnici. Rad by som vedel ako pracuje krtko,ze vytlaca zeminu.( videl som,len som sa ho nevedel ako opytat) Aj banici co robia tunel,tak zeminu vyvazaju za seba von cez tu dieru co uz zrobili.Ale krtko vytlaca zeminu pred sebou? Nedava mi to logiku.Skuste vysvetlit ,ako to robi, aby som kludne spal.Dakujem.
Já nevím, kde jsem to četla, že on se zavrtává shora a tak navršuje tu hromádku. A nebo platí obě varianty: Shora i odspoda, jako je na videu. Každopádně krtinců přibývá, když má přijít ochlazení, zhoršení počasí. A prý jich je obecně více v místech geopatogenních zón. To možná proto, že tam je možná větší výskyt žížal /?/. (Jsou živočichové, kterým GPZ vyhovují. Typicky mravenci.)
S krtkem mám jednu zkušenost. Jako malá holka jsem jednoho chytila a pod bundou jsem si ho přinesla do stanu. Lezl pořád dokola po obvodě. A těch blech, co z něj vyskákalol!
to určitě ne...když jsem byl kdysi s králičími kožkami ve Sběrně tak mne zajímalo jestli tu krtčí kůžičku vykupují-takže-asi před 40 roky je fakt měli v ceníku Sběrných surovin-a dávali za ni celý pětník a protože je to velmi kvalitní kožka tak jí údajně používali na opravy kožichů a když jsem se ptal té hodně staré pracovice kolik těch krtčích kožek vykoupila tak ona za 30-.40 let-ani jednu...což vzhledem k ceně výkupu mi tehdy připadalo normální...pěkný den
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.