Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pracuje krtko

Od: belus odpovědí: 15 změna:

Nielen zahradnici. Rad by som vedel ako pracuje krtko,ze vytlaca zeminu.( videl som,len som sa ho nevedel ako opytat) Aj banici co robia tunel,tak zeminu vyvazaju za seba von cez tu dieru co uz zrobili.Ale krtko vytlaca zeminu pred sebou? Nedava mi to logiku.Skuste vysvetlit ,ako to robi, aby som kludne spal.Dakujem.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

pracuji od nevidím do nevidím...

18.10.23 21:25
hodnocení

1x

belus
hodnocení

Je to super video,ale som sa dozvedel iba to ze uz ma nejaku chodbu,kde prehrabuje zeminu.Ale jak vytlaca tu zeminu nad teren,alebo ako vytvori tu prvotnu chodbu v ktorej pobehuje.

liska5
hodnocení

0x

Já nevím, kde jsem to četla, že on se zavrtává shora a tak navršuje tu hromádku.*zmateny* A nebo platí obě varianty: Shora i odspoda, jako je na videu. Každopádně krtinců přibývá, když má přijít ochlazení, zhoršení počasí. A prý jich je obecně více v místech geopatogenních zón. To možná proto, že tam je možná větší výskyt žížal /?/. (Jsou živočichové, kterým GPZ vyhovují. Typicky mravenci.)

S krtkem mám jednu zkušenost. Jako malá holka jsem jednoho chytila a pod bundou jsem si ho přinesla do stanu. Lezl pořád dokola po obvodě. A těch blech, co z něj vyskákalol! *sok*

trpaslikgogo
hodnocení

0x

Jen malá připomínka mimo dotaz. Dříve se z krtků z kůže dělali kožichy.

Zdar

to určitě ne...když jsem byl kdysi s králičími kožkami ve Sběrně tak mne zajímalo jestli tu krtčí kůžičku vykupují-takže-asi před 40 roky je fakt měli v ceníku Sběrných surovin-a dávali za ni celý pětník *zed* a protože je to velmi kvalitní kožka tak jí údajně používali na opravy kožichů a když jsem se ptal té hodně staré pracovice kolik těch krtčích kožek vykoupila tak ona za 30-.40 let-ani jednu...což vzhledem k ceně výkupu mi tehdy připadalo normální...pěkný den

hodnocení

0x
Nedávno to tu bylo:
poradte.cz/...
Teda snad to český krtek dělá stejně jako slovenský krtko. Čekal bych, že slovenský krtko do toho dává o trošku víc emocí. :)
liska5
19.10.23 14:46

hodnocení

0x

Ako pracuje? Predsa po tme !

liska5

A bez ohledu na státní svátky...

nov
19.10.23 15:37

*haha*

23.10.23 07:18

Liška - *smich*

hodnocení

0x

Učili jsme se, že odhrabává zeminu směrem dozadu, za sebe.

belus
hodnocení

Asi vam usla podstata mojej otazky. Ako " vytlaca " pred sebou zem,ked vychadza zo zeme,ked robi tie krtince. Videl som,ze sa ta zem vyduva.Aj som sa ho chcel opytat,lebo som videl nufak,ale moja motyka bola pomalsia ako krtko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]