Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za mušky a jak se jich zbavit?

Od: doland® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, přemnožily se nám malé mušky v květináči na balkoně. Moc nelítají, spíš lezou. Jsou tak cca 2 mm velké a nevíme jak se jich zbavit. Máme zasklený balkon a lezou už i všude po skle a zábradlí. Poraďte prosím jak se jich zbavit. Když je něčím vystříkáme, tak druhý den jich je víc, takže asi bude potřeba něco nalít do květináče. Měnit substrát teď na zimu nechceme, tak kdyby to šlo bez toho :) Děkuji

Co je to za mušky a jak se jich zbavit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Počítám že Smutnice.
Pořiďte si lep pasti.
doplněno 18.10.23 18:33:

Udělejte pokus.

Rozkrojte brambor a rozříznutou stranou ho položte na hlínu v těch květináčích (truhlících).

Nechat 2-4 dny, no a pokud po zvednutí toho bramboru uvidíte malé červíky, je to Smutnice.

No nevím, nejsou na Smutnice nějak mega? Já ty potvory měl doma a byly teda sakra menší. Ale nejsem odborník, max znalý laik :)

liska5

Nejsou to smutnice, určitě ne!

hodnocení

2x

Koupila jsem tohle hnojivo - po několika aplikacích je pokoj...a pro jistotu ještě žluté lepové šipky zastrkala ke kytkám .

Co je to za mušky a jak se jich zbavit? #2

hodnocení

0x

nemohla by to být molice? MOLICE

liska5
hodnocení

0x

Mně to zas připomíná okřídlené mravence, to jejich rojení. Jen ta tykadla se mi nezdají... Smutnice určitě ne, to je černá minimuška a molice je taky malá a širší, taková sukničkatá bílá.

liska5

Však on to rozsekne odborník jiofa, až sem dorazí.

jiofa

Je to těžké a bylo by třeba lepší a ostřejší detail a to na hlavu, hruď a tykadla. Tato pozdní doba je zavádějící a matoucí. Porovnal jsem nějaký snímek a kupodivu i ty létajíci mravenci připadají v úvahu. Smutnice bych vyloučil. Nejvíce se mi skutečně zdají i ti mravenci, viz. zvětšený foto ( + rojení). Ostrý detail by záhadu vyřešil.

Co je to za mušky a jak se jich zbavit? #3
hodnocení

Děkuji, ale takový detail se mi nedaří udělat. Jak jsou malí, tak mi to telefon nezaostří. Na ty žluté šipky nelezou. Tak asi zkusím past na mravence ♂

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]