Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi sežralo libeček?

Od: inzinyrka® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, letos zjara jsem dostala od kamarádky trs libečku a zasadili jsme jej u manželových rodičů na zahradě. Celkem se mu dařilo, obírala jsem průběžně a byl v pořádku, ale dnes jsem ho už chtěla ostříhat před zimou a zjistila jsem, že to asi všechno vyhodím, což mě mrzí. Listy jsou požrané. Fotku přikládám. Prosím, co to je a jak se toho zbavit? Děkuji předem za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, ono to nyní není podstatné, co libeček ožralo, protože je podzim. Já ho touto dobou měl žlutý a okousaný také - ustřihl jsem ho kousek nad zemí a na jaře zase vyrazil zelený. Nechte řešení na jaro. Zdravím!
P.S. Foto zde není.
hodnocení

Děkuji, asi máte s tím libečkem pravdu.

Foto jsem přidala teď.

hodnocení

2x

Něco podobného mám na mátě.

15.10.23 20:53
hodnocení

Foto zde.

Co mi sežralo libeček?

Takhle vypadají rostliny na podzim, když končí. Ať je to celer nebo bazalka. I libeček takhle končí. Ostříhat a na jaře se těšit, až obroste.

hodnocení

Děkuji, babičko z OV. Zapomněla jsem uvést, že je to můj absolutně první pokus něco vypěstovat, dosud jsem neměla příležitost. Takže příští rok, jestli vzejde, ho sklidím dřív.

hodnocení

Děkuji za odpovědi *placni*

ben®
inzinyrka - takto vypadal na podzim i ten můj libeček (vlastně byl ještě žlutější). Já tam nikdy žádného škůdce nenašel, ale nedaleko bylo mraveniště, tak možná to bylo děrované od mravenců.
hodnocení

No, já jsem v otázkách zahrady a pěstování čehokoli naprostý laik a je to pro mě všechno nové. Upřímně, ani mě to nebaví. Ale to se může ještě změnit. Ovšem kvůli vůni libečku v polívce jsem se překonala *smich*

ben®
inzinyrka - pan Mičurin by z Vás měl radost .
15.10.23 23:12
hodnocení

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]