Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní světlo - stupeň krytí

Od: sandra® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, jaký by měl být stupeň krytí pro zahradní světlo napájené 220V? Všude čtu ip44 případně ip54 a u toho, že snese mrholení. Jenže já bych potřebovala světla trvale umístěná venku, tedy aby zvládaly i průtrž mračen, sněžení, letní polední slunce, prostě běžné venkovní počasí. Poradíte? Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

2x

Nejvyšší krytí pro "běžná"svítidla je IP67, tak pokud něco takového "dizajnového"najdeš, budeš mít klid. V odkazu obrázkové vysvětlení krytí el. zařízení: Co je to IP kód a/...

hodnocení

Děkuju. To je ono, pokud něco takového najdu, všechno je to ip44 a to mi právě na celoroční venkovní umístění přijde jako nedostatečné.

Jinak naše kamery mají ip67 a venku fungují už druhým rokem bez problémů. Jedna si prožila hodně nechutnou průtrž, kdy za 25 minut spadlo 81 mm (vytopilo nám to i sklep) a pršelo v takovém úhlu, že to šlo přímo na kameru a přežila to. Ale právě o ip44 si nejse úplně jistá, že by to přežila...

futra
hodnocení

2x

Trio sloupové svítidlo Cubango na Allegro .cz má krytí IP 54.

hodnocení

Děkuju, na to kouknu.

111®
hodnocení

2x
telefon.unas.cz/...
Tady máš stupně kryti
olinl

Pro upřesnění: Ve tvé tabulce je krytí zařízení jen do IP68 je z roku 2005, od roku cca 2016 je krytí rozšířeno na IP69.

hodnocení

0x

No, asi tak - nějaké dysajnovky, které mají nějak vypadat, mám třeba v pergole, tam IP moc neřeším. Vyloženě venkovní světla - mám technické LED reflektory s IP 67. Ty toho vydrží hodně.

hodnocení

Já bych právě chtěla nějaké hezké kolem cesty od vchodu do domu ke garáži a k pergole s grillem. Asi nějaké sloupové, tak kolem půl metru, ale právě to krytí ip44 mě trochu děsí.

hodnocení

0x
Ip44 vyhovuje vašim požadavkům.

hodnocení

0x

Krytí IPx4 zamená, že je světlo chráněno proti stříkající vodě. U kvalitního výrobku by neměl být problém. Pokud bude světlo umístěno mimo stříšku, pak lze pro klid duše při průtrži mračen volit IPx5.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]