Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jaký by měl být stupeň krytí pro zahradní světlo napájené 220V? Všude čtu ip44 případně ip54 a u toho, že snese mrholení. Jenže já bych potřebovala světla trvale umístěná venku, tedy aby zvládaly i průtrž mračen, sněžení, letní polední slunce, prostě běžné venkovní počasí. Poradíte? Díky.
Nejvyšší krytí pro "běžná"svítidla je IP67, tak pokud něco takového "dizajnového"najdeš, budeš mít klid. V odkazu obrázkové vysvětlení krytí el. zařízení: Co je to IP kód a/...
Děkuju. To je ono, pokud něco takového najdu, všechno je to ip44 a to mi právě na celoroční venkovní umístění přijde jako nedostatečné.
Jinak naše kamery mají ip67 a venku fungují už druhým rokem bez problémů. Jedna si prožila hodně nechutnou průtrž, kdy za 25 minut spadlo 81 mm (vytopilo nám to i sklep) a pršelo v takovém úhlu, že to šlo přímo na kameru a přežila to. Ale právě o ip44 si nejse úplně jistá, že by to přežila...
No, asi tak - nějaké dysajnovky, které mají nějak vypadat, mám třeba v pergole, tam IP moc neřeším. Vyloženě venkovní světla - mám technické LED reflektory s IP 67. Ty toho vydrží hodně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.