Mám asi 7lety ořešák letos poprvé ukázal ořechy ale tato větev neroste do výšky ale je dost silná ..rád bych ji uřízl .překáží mi i navíc .nepoškodim ten ořech..?(samozřejmě to zamazu)..dekuji jde o větev v pravo na obrazku
Vetev uriznout jde. Ořech se řeže na jaře když má nové výhony ca 10 cm dlouhé, ted NE. Takhle blízko zdi je špatně,oresak má mohutné kořeny a tu zeď si za pár let posune jak nic.
jp
Klidně bych to uřízla teď, mám zkušenost s řezáním na jaře i v létě a míza tekla jak z pramene.
I když to vypadá tak je skoro 50cm od zdi..a druhý mám už 20 let z druhé strany a taky tak blízko a v pohodě ..není tam zas tak úrodná půda...tak ho uriznu teď .tu větev samozřejmě..
fix
Máme ořešák asi 25-30 let a je to opravdu mohutný strom. Nedovedu si ho moc dobře představit 3m od domu, to je tak doprostřed zahrady. Necelý půlmetr, to je nic, možná proto se mu tak nedaří. To co je na obrázku, to jsou dva (plané) ořešáky u sebe?
radek123
Ne to je z jednoho stromků .možná jsem ho zasadil moc hluboko ,nevím..tak jsem dal na vaše rady a zruším ho ..mám ještě jeden malý metrový tak ho přesadíme dal od baráku .
liska5
A sázej hodně daleko, mysli nejen na kořeny, taky na korunu! Ber v úvahu slunko - zastínění domu, trčení větví. A taky i směr nejčastějších větrů. Ten strom tam budeš mít až do smrti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.