Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broskvoň - kroucení listů

Od: tanina* odpovědí: 6 změna:

Prvním rokom mi asi po 5 letech nasadila broskev květy a objevily se už malé plody. Tento týden po deštích jsem zaregistrovala, že listy na broskvoni, zejména na koncích větví jsou listy pokroucené a vytváří se na nich nahnědlé do červena puchýře. Co mám s tím dělat. Nechat být nebo poctivě otrhávat? Stromek je ještě mladý, takže se to dá zvládnout, když to bude nutné. Dík za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Strom pravděpodobně trpí kadeřavostí - na ošetření je již pozdě, postřik proti ní swe dělá v listopadu a pak tak v ůnoru, podle počasí.

josefzavrel*

Dobrý den.

Rozdělejte pokroucené listy a myslím,že tam najdete mšici broskvovou a nebo černou mšici makovou.Proveďte postřik přípravkem na savý a žravý hmyz,jakým je třeba Reldan (12,5 ml. na 10 l.vody),Calypso (2,5 ml. na 10 l.vody)a nebo renovovaný přípravek Pirimor.

svejk007*
hodnocení

2x

Dobrý den

Ošetření proti kadeřavosti broskvoní můžete začít už po opadu listů na podzim (ne v době mrazů) měďnatými přípravky. Vhodný je buď Champion 50WP, nebo Kuprikol 50 - postříkat dvakrát před příchodem mrazů. V předjaří, než začnou rašit vrcholové pupeny postřik zopakovat.
Ještě na kadeřavost existuje další dobrý přípravek Delan 700WG.

myse*
hodnocení

2x

Asi opravdu kadeřavost. Máme stejné problémy, teď už je pozdě na potřiky, můžete jenom ty postižené listy otrhat - ale jestli jsou všechny, tak ne, musí tam nějaké zůstat ;)

vloni jsme to taky tak udělali a broskvičky dozrály...

limetka*
hodnocení

2x

Určitě kadeřavost - souhlas se strejc, svejk a myse - boj měďnatými přípravky je jediný účinný, i když je to běh na dlouhou trať a ne vždy 100 % úspěšný, lépe je vysazovat odolnější odrůdy a také zvážit vhodnost tohoto druhu pro danou pěstitelskou oblast.*slunce*

alda*
hodnocení

2x

Já tedy nevím ale já to řeším tím,že obalí kmen stromku lepovou páskou, abych zbránil mravencům přístup do kuruny a je pokoj.postřiky jsou podle mě zbytečné.Kadeřavost roznášejí mravenci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]