Nejste přihlášen/a.
Prvním rokom mi asi po 5 letech nasadila broskev květy a objevily se už malé plody. Tento týden po deštích jsem zaregistrovala, že listy na broskvoni, zejména na koncích větví jsou listy pokroucené a vytváří se na nich nahnědlé do červena puchýře. Co mám s tím dělat. Nechat být nebo poctivě otrhávat? Stromek je ještě mladý, takže se to dá zvládnout, když to bude nutné. Dík za radu
Strom pravděpodobně trpí kadeřavostí - na ošetření je již pozdě, postřik proti ní swe dělá v listopadu a pak tak v ůnoru, podle počasí.
Dobrý den
Ošetření proti kadeřavosti broskvoní můžete začít už po opadu listů na podzim (ne v době mrazů) měďnatými přípravky. Vhodný je buď Champion 50WP, nebo Kuprikol 50 - postříkat dvakrát před příchodem mrazů. V předjaří, než začnou rašit vrcholové pupeny postřik zopakovat.
Ještě na kadeřavost existuje další dobrý přípravek Delan 700WG.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.