Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mšice na broskvoni

Od: tereza* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
na začátku jara jsem zlikvidovala napadenou švestku, které již po několikátem zásahu postřiku Karate už nebylo pomoci. Švestka byla napadena pravidelně každým rokem a letos se objevily tak velké kolonie, že jsem se rozhodla pokácet jelikož strom začal viditelně chřadnout.
Po likvidaci se mšice přesunuly i na broskvoň, která již měla několik plodů, tak jsem nemohla provádět žádné postřiky. Během léta se na ni kolonie zvětšovaly a i teď na podzim jich je dost. Můj dotaz zní: Je nějaký opravdu účinný přípravek proti mšicím na ovocných stromech?
Mšice přezimují ve dřevě a objevují se na jaře znova a znova. Bylo by možné nějaký postřik nalít ke kořenům ať ho broskvoň nasaje a mšice tak ve dřevě nepřežijí?
Broskvoň vždy velmi plodila, nerada bych aby skočila jako švestka:(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

0x

pouzivam: sanium system

je to priserne drahy, ale funguje

Zapoměl jste dodat, že z ovocných stromů je povolen pouze do jabloní.

ttt

ano, je pravda, ze neni uvaden, ale jaky je rozdil mezi jablkem a hruskou? (samozrejme, otazka polozena recnicky)

ja zkousel pirimor a mospilan - nic moc, melo to kratkodoby ucinek

louhovat spacky (tabak) jsem nezkousel

hodnocení

0x
Sanium lze bezpečně použít, i přesto, že v návodu není broskvoň napsaná. U různých školení od různých firem dodavatelů a výrobců mám toto potvrzeno. Samozřejmě je to mimo jiné proto, že postřiky se prodávají i volně v supermarketech a lidé tak kupují více prostředku, aby měli ochranu na všechny rostliny. Ale na mšice na broskvoni doporučujeme použití Movento 100 SC od Bayer. Dobré výsledky má i postřik přípravkem Mospilan.

2pavel
hodnocení

0x

Také s tím bojuji, ale jak se píše kde jsou mravenci tam jsou mšice, omezit mravence a postřik skořice hřebíček

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]