Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistíte vlašské ořechy?

Od: tomkk® odpovědí: 5 změna:
Zdravím, letos nám hodně ořechů ppodalalo v ošklivě přischlé kožnaté slupce. Po dobrém dolů nejde a pokud by se nechala, tak to uvnitř časem zplesniví. Nemáte na očištění nějaký fígl? Napadá mě třeba, jako když čistím mrkev v kýblu s vodou a WC štětkou na vrtačce.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Míchačku se štěrkem

liska5

Ale bez vody :-D

liska5
hodnocení

0x

Ořechy, co mají na sobě takové začernalé zbytky, vylouskám jako první a dám je v zacvakávacích krabičkách dozadu do ledničky. Ještě tam mám 2 krabičky loňských a jsou dobré. Je fakt, že těch se zbytky černé slupky, nebylo moc a byly už suché. A o sucho tu jde.

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu jak slupka na skořápce ořechu drží, tak můžeš zkusit ostříkat ořechy wapkou. Podle nastavení trysky by to mohlo uřechy očistit. A při stříkání použij děravou bednu, ať ořechy nejsou zbytečně ve vodě. Pak je stejně musíš nechat pořádně oschnout. Sám jsem to nezkoušel.

hodnocení

To by asi šlo. Ale spíš v pletivu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]