1x
Dobrý den, a což vzít pár šipku (dva, tři), nechat je zamrazit a po rozmrazení uvidíte výsledek? Pokud zamrazovat větší množství, tak přebrané, umyté a zdravé plody - po rozmrazení už je nevyperete a budou hned připravené ke zpracování či spotřebě. Zdravím!
P.S. Co obsahuje vodu, to mrazák roztrhá a potom je to měkké.
doplněno 02.10.23 16:02: tyler - nemyslíte sí snad, že šipek zmrzlý za tři dny např. na -18°C je za měsíc zmrzlý např. na -30°C? Jinak ještě jednou - bude to kaše.
doplněno 02.10.23 16:22: tyler - tak to máte super mrazák. Ten můj udělá max. -18°C a čas neřeší, resp. časem na mrazu nepřidává. Ten šipek promrzne za tři dny celý a tím to končí. Tomuto testu jsem se chtěl vyhnout právě tím, že se zeptám již zkušenějších. Navíc za (ikdyby) pár dní nenasimuluji pár měsíců, po které by tyto šípky měly být zmražené.
Jde mi o to, že "pitvat" tyto plody je pracné, vzhledem k množství to zabere snad celý den.
Pakliže by celý plod vydržel ve stejném stavu jako je čerstvý, nemám problém si jich denně pár "rozpitvat" a o to více si jich užít/vážit vzhledem k té práci.
Proto vzniknul tento dotaz.
Doufal jsem v odpověď od Lišky, ta má totiž zkušeností na rozdávání. Přesto děkuji i za vaši reakci.
Právě to si myslím! Přesně proto nenechávám v mrazáku nic déle než půl roku, abych si pak neublížil, až budu vytahovat potraviny zmražené na -200. Máte rád vtipy o blondýnách?
Já samozřejmě pochopil vaše rýpnutí, ono pokud věc zmrzne na danou teplotu, už nebude mrznout na nižší, ale selský rozum mi praví, že čím déle tam ta věc bude, tím hůř.
Pokud se mrazák otevře např. každý den, bude se pak snažit dohnat danou teplotu zpět - dané potraviny se tedy namrazí na ještě nižší teplotu a to už může dělat se strukturou potravin divy.
Hodnotím tak i na základě subjektivního vnímání kvality masa z mrazáku vytáhnutého, čím déle tam bylo, tím mi přijdou jeho vlastnosti horší. Jak tohle vysvětlit?
Proto tvrdím, že za pár dní nenasimuluji stav, ve kterém mohou být za x měsíců. Byť by to teoreticky mělo být úplně jedno, potravina již zmrzlá je na danou teplotu i po pár hodinách, natož dnech, či měsících.
tyler - příště můžete do dotazu rovnou napsat, od koho chcete odpověď, od koho ne a komu jedinému uvěříte (a proč).
Naopak pane Ben, i vaše odpověď byla hodnotná. A já vám upřímně poděkoval, nebyla v tom žádná ironie.
Navíc se vaše rada shoduje s radou od Maria, lze tedy předpokládat, že máte oba pravdu.