Tak jsem vykuchal cuketu, kterou jsem ponechal na semena. Semínka krásná. Ale po cca 10 dnech sušení jsou měkká a propadlá. Myslíte, že jsou v pohodě nebo je mám rovnou zahodit? Ta koupená jsou nafouklá a tvrdá. Cuketa už ale asi tři týdny nerostla a byla už dosti žlutá. Myslím že zralá byla dost. Nebo jsou sušená až moc? Sbíráte někdo semena cukety? Jak vypadají ta vaše? Já letos poprvé.
Já bych je vyhodila. Jsou nezralá, prázdná, přeschlá. A jestli bude některé klíčivé, tak je velká pravděpodobnost, že z něj naroste něco jiného, než ta sklizená dýně. Takhle jsem si skladovala buclatá semena z malého hokkaido a pak z nich byly obří dýně, jen oranžovou barvu měly po "mamince"...Holt hmyz přiletěl od souseda, co měl velké bílé dýně.
Ne, ne, seménka se odebírajou z přezrálých plodů, ne z malých sladkých, co jsou v obchodě. Podobně jak u hrášku, nesbírajou se na semena zelené, ale až suché. Ale třeba vyklíčí zkuste dát pár na vlhký ubrousek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.