Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstování zeleniny - nehašené vápno

Od: vasek765 odpovědí: 11 změna:
Dobrý den prosím o radu pěstují zeleninu na kšeft a vím že jednou za 4 roky jse dává vápno a měl jsem odnas ze statku nehašené vápno a korat to mě už došlo a včera jsem byl ve stavebních potřebách a tam mě řekli že nehašené vápno už jde nevozí a nevím jestli můžu použít normální jestli to má smysl moc děkuji za radů

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jano123
hodnocení

5x

Ja by som sa tu nehral s pravopisom, ale ten pán potrebuje radu.

Ak máte iba nehasené vápno, urobte ho haseným " s vodou",

nechajte ho chvíľu, aspoň 1 deň "odležať", a možete ho použiť...*bezim*

Veľa úspechov v záhrade, aj v podnikani...*palec2*

Na jedné straně máte úplnou pravdu. Na straně druhé, než dotaz dočtu, je mi jasné, že tomuto člověku radit nebudu.

Kdyby tazatel položil čitelnou a srozumitelnou otázku, možná by jsi i TY pochopil, že hydrát mají všude, nepotřebuje ho vyrábět, ba naopak hledá vápno nehašené, tím se dezinfikuje zemina. Pak by jsi si odpustil tuhle zbytečnou a zcestnou odpověď. Takže na pravopisu záleží hodně. Ale taky nemám potřebu odpovídat.

halamus

Pro satam® a i další.
Taky jsem dlouho váhal, zda odpovědět, bo lidem, co kšeftují, neradím. Ale tazatel nejen kšeftuje, ale chce se starat o půdu a dotaz nebyl ohledně kšeftů, ale ohledně péče o půdu, přestože si myslím, že kšeftař má (nejen) na péči o půdu někoho, komu z vykšeftovaných prachů pár šušní zaplatí.

sasa*
hodnocení

2x

Ještě jednou prosím a Česky! (proč po sobě nepřečteš cos napsal?)

"Nevím jsi rady", "jednou za 4 roky jse dává vápno", "nehašené vápno už jde nevozí" (překlep "d" místo "s"). O členění na věty a interpunkci darmo mluvit.

Taky by stálo zato přečíst si Pravidla, hlavně jak má vypadat název dotazu!

PŘÍŠERNOST!

halamus
hodnocení

2x

Já neodpovím, ale nechám vás zamyslet.

Co myslíte, že idělalo nehašené vápno ve styku s půdné vlhkostí?
Bude se vám nehašené vépno dobře dávkovat? Ale nejsem z oboru a navíc "panelákový mravenec", ale mám tucha, že to půjde blbě.

hodnocení

2x

nehašené vápno je normálně ke koupi a používá se jedenkrát za 5 let k dezinfekci pdy.

halamus

Tak to jsem, coby panelákový mravenec nevěděl, měl jsem za to, že je to kvůli tomu, aby v půdě bylo dostatek vápníku, někteří zahrádkáři používají třeba drcené vaječné skořápky.

hodnocení

0x
Popěstujme i jazyk!
Trochu odbočím od vápna, dobré odpovědi už jsou výše.
Zůstávám na Poraďte, mnohým se to bude hodit!
Pěstování zeleniny - nehašené vápno

hodnocení

0x

Dobrý den.Nehašené vápno v zásadě,můžete použít.Hodí se tedy spíše do těžkých půd.doporučuje se v dávce 0.5 kg na 10 m2..Správně píšete,že se vápní jednou za 4 roky.Ještě vám doporučuji,prostudovat jaké druhy postupně se dávají,jistě na internetu najdete,když zadáte,vápnění půdy...Přeji hodně zdaru při pěstování a vážím si lidí,který nenechají ležet půdu ladem,byt i na kšeft,určitě lepší,než když tady v čr,fungují samý překupníci..Každý se učí a nevím,proč tady jste se dočkal jen narážek,místo odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]