Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slimáci v mrkvi

Od: evask odpovědí: 8 změna:

Ještě v červenci, když jsem protrhávala mrkev, byla krásná. Dokud panovalo suché počasí. V srpnu přišly deště. Mrkev popraskala a dali se do ní škůdci, nějaký druh slimáků. Žijí hlavně v rozpraskaných kořenech, spíš hloub v zemi. Vytrhnu mrkev, horní dva centimetry OK, zbytek shnilý, nebo chodbičky se slimáky. To se stalo letos poprvé, z předchozích let pamatuji, že slimáci sežrali vzešlé rostlinky, pak byl od nich pár let pokoj. Letos asi mrkev na uskladnění nebude. Jak proti tomuto druhu slimáků bojovat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Soused o takových malých slimácích, pod zemí, vyprávěl. Nahoře není nic a několik cm pod zemí jako když zeleninu uřízne. Viděl je a prý jsou to hodně velcí parchanti. Říkal soused.

hodnocení

0x

dopadl jsem úplně stejně s mrkví, petržel na nic. Beru to tak, že semena jsou odrbaná a berou nás na hůl

liska5

Jiriku50, nechápu Vaši reakci. To jako myslíte, že mořením semínek odradíte slimáky?

moření s tím nemá nic, semena jsou celkově špatná, třeba nakladačky jsem sadit 2x, 2 sáčky s 10ti semeny za asi 40 kč, vzešo 5 ks, petržel vždy šla, letos skoro nic, jen kaufland za 70 za kilo

evask
hodnocení

Semena nejsou kvalitní, dobře. Teda vlastně špatně. Kdybyste někdo vêděl, jak na ty slimáky v zemi, poraďte prosím. Eva

po vyzkoušení různých granulí dporočuji ruční sběr, my třeba sebereme na zahradě za jeden večer až 800 slimáků. Jde sice o záda, ale co se dá dělat :)

Jiříku, tohle jsou jiní slimáci. Nahoru vůbec nevylezou. Jsou malí a jsou jen pod zemí. Zmenšili se a přešli do ilegality. Nejen soused, ale už i jiní o nich povídají. Kdopak ví, co jsou to zač.

evask
hodnocení

Přesně tak. Jsou jen o maličko tlustší než žížala, cca 6 cm dlouzí. Žijí 10 cm pod zemí. Dělají v mrkvi tunely a mrkev pak od toho začne hnít. Nejvíc samozřejmě napadají rozpraskané. Zlikvidovali mně 90% záhonu. Zjistí se to až při vytrhávání, do té doby nevíte, že tam slimáky máte. Dají se nějak vyhubit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]