Ibišek vyžaduje pravidelnou zálivku, ale s mírou, protože je citlivý na přelití. Zatímco ve volné přírodě se dešťová voda vsákne do okolní půdy, v květináči nemá kam odtékat, a tak zemina zůstává přemokřená. Ibišek svěsí listy a začne vadnout.
Ibyšky zalévám poměrně dost, ale většinou jen do misky respektive do samozavlažovacího truhlíku. Zalévám ale až když je povrch zeminy skutečně suchý. Případně, když na listech začíná být znát, že mají žízeň, zaleju i zvrchu. Momentálně mám doma 7 ibišků v truhlíku a 4 v květináčích.
dobrý večer, Ibišek zalévat každý den, obzvlášť v létě, když se nezalije, začne sklápět listy, v zimě méně, zemina nesmí vyschnout, ale i když opomenete, ozve se těmi sklopenými listy. Mám několik ibišků cca 20 let, jinak jsou nenáročné a krásné kvetou, mám je moc ráda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.