Nejste přihlášen/a.
Pěstuji orchidee, hnojím ponorem, rosím, mají velké množství vzdušných kořenů, pěkně rostou, ale nekveto. Kde dělám chyby? Děkuji
Také se u mně orideím nelíbí. Dostala jsem ji jako dárek a kytka normálně umřela. Vratila jsem dárkyni takový jako zelený hadřík místo listu. U ní se nesmírně rychle zvetila, rozkvetla a měla miminko, které také kvetlo, současně s hlavním stvolem. Snad 27 květů měla během roku. U mě se jí nelíbilo a to jsem jí i zpívala a dodržovala všechny pravidla a rady. A nepomohlo nic.
Taky se jim u mě nelíbilo pár prvních jsem svou péčí zahubila... až jsem se na ně vykašlala, tak nasadily květy...moc péče jim neprospívá
Jednou za 10-14 dní, když odkaluju akvárko, tak do té odsáté vody ponořím na půl dne květináče, pak vytáhnu a hotovo. Mám je na východním okně. Teplota 22 °C Právě kvetou
byla by fotka? nebo aspoň jaké mají umístění? kolísání teplot je pro orchideje prospěšné a také, jaké orchideje máte na mysli?
doplněno 04.03.13 22:03:bez zpětné vazby jsou naše rady, neřkuli úvahy házením luštěniny na zeď
Na kterou světovou stranu máte v okně orchideje. Babička to má tuším na východ, nebo jihovýchod, a květou jí celý rok už po dobu min. 4 let. 1 x týdně nechá rostlinu ve vodě po dobu asi 1 hod., vodu pak vyleje pryč a tak to jde stále dokola. Občas přihnojí tekutým hnojivem na orchideje podle návodu. Má je nádherné...
doplněno 04.03.13 20:06:Ještě dodávám, že pod oknem nemá radiátor, ten má pod vedlejším oknem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.