Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akučerpadlo jaké použít na zalévání

Od: ludekbystricky odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nemá prosím někdo z Vás zkušenost s akučerpadlem na vodu,jedná se mi o čerpadlo položené na studni a napojené na sání.Případně které zvolit.Potřebuji to na občasné zalévání.Děkuji všem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vlastní zkušenost nemám, ale četl jsem zkušenosti a recenze z netu. Tohle z baterek není legrace ukrmit, protože aby to aspoň trochu teklo, potřebujete trvalý výkon dejme tomu minimálně 200 Watt, spíš víc. A to je na běžné nářaďové baterky hodně, na to potřebujete baterii jak do elektrické koloběžky, tedy za několik tisíc Kč.

hodnocení

0x
Studnu můžete mit metr hlubokou až 100m hlubokou. Napouštět můžete do konve nebo tlačit do řadu. Čerpat můžete 5litrů nebo 5kubiků.pořizovací hodnota od několika tisíc do několika statisíc.

riva
hodnocení

0x

Historií prověřené řešení je ruční pumpa - cerpadlabezstarosti.cz/...

hodnocení

0x

Já na takové zalévání používám klasické zahradní čerpadlo a k tomu mám zdroj napětí (olověné baterie a měnič z 24V na 230V).

Je to těžké zařízení a drahé zařízení. Výhoda je, že s tím dokážu napájet "jakékoliv elektro" i mimo dosahu elektrické sítě. Nevýhoda je omezená doba napájení a že to zařízení po použití musím převézt k zásuvce a připojit na nabíječku a nabít.

Normálně doma zalévám čerpadlem o výkonu 600W. Když si zjistíš jenom kolik je cena stejnosměrného motoru 600W, tak to s tebou praští. (jen pro zajímavost jsem si našel stejnosměrný elektromotor na 12V; 700W a stojí 3000Kč bez DPH).

kr
hodnocení

0x
Na zalévání nepotrebujes tlak, takže stačí “kalovka”.
Asi bych si koupil vhodnou kalovku a k tomu vhodný invertor 12-230V sinus (180$ za 2,5 kW) a krmil ho z auta při nastartovaném motoru, pokud se dá dojet ke studni…
10 000 lety ověřený způsob je tu vodu dostat do vyššího bodu, v podstatě princip vodárny. K tomu se dá použít trkač, síla větru, cokoliv.
Dotaz je příliš nekonkrétní.

Na zalévání konvou nepotřebuješ tlak. Tam můžeš na naplnění konve použít i kalové čerpadlo.

Na zalévání hadicí a rozprašovačem tlak potřebuješ.

hodnocení

0x

Aplikujte zakon zachovania energie, ked mi napisete, kolko kubikov potrebujete dostat o kolko metrov vyssie, spocitam vam potrebnu energiu a kapacitu akumulatora. Uz vopred predpokladam vysledok, podla ktoreho takto mozete na jeden akumulator rozumnej velkosti a hmotnosti ziskat par vedier vody.

Jedine fungujuce riesenie je bezninove cerpadlo alebo centrala a cerpadlo elektricke.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]