Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemá prosím někdo z Vás zkušenost s akučerpadlem na vodu,jedná se mi o čerpadlo položené na studni a napojené na sání.Případně které zvolit.Potřebuji to na občasné zalévání.Děkuji všem.
Já na takové zalévání používám klasické zahradní čerpadlo a k tomu mám zdroj napětí (olověné baterie a měnič z 24V na 230V).
Je to těžké zařízení a drahé zařízení. Výhoda je, že s tím dokážu napájet "jakékoliv elektro" i mimo dosahu elektrické sítě. Nevýhoda je omezená doba napájení a že to zařízení po použití musím převézt k zásuvce a připojit na nabíječku a nabít.
Normálně doma zalévám čerpadlem o výkonu 600W. Když si zjistíš jenom kolik je cena stejnosměrného motoru 600W, tak to s tebou praští. (jen pro zajímavost jsem si našel stejnosměrný elektromotor na 12V; 700W a stojí 3000Kč bez DPH).
Aplikujte zakon zachovania energie, ked mi napisete, kolko kubikov potrebujete dostat o kolko metrov vyssie, spocitam vam potrebnu energiu a kapacitu akumulatora. Uz vopred predpokladam vysledok, podla ktoreho takto mozete na jeden akumulator rozumnej velkosti a hmotnosti ziskat par vedier vody.
Jedine fungujuce riesenie je bezninove cerpadlo alebo centrala a cerpadlo elektricke.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.