Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aloe Vera

Od: eli odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chtěla bych poradit, mám takovéto aloe Vera a začalo se mi dít i když přesadíme že začne od vrchu usychat.
Aloe Vera
Aloe Vera #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Má asi moc vody...Neusychá, ale spíš uhnívá. Kdyby usychala, tak nejspodnější listy splasknou a uschnou "dokřupava". A taky mají zbytečně velký květináč. Možná i substrát jim nesedí. Rostliny většinou přebytek vody tlačí do špiček listů.

liska5

Píchněte tam podle stěny květináče špejli a za pár hodin koukněte, jestli je mokrá. On totiž povrch zeminy je suchý a svádí k zalití a v hloubce je až bahýnko. Nejen Aloe by měly mít pod zeminou drenážní vrstvu na dně květináče, třeba z vypraného silničního štěrku.

Správně , na 100% je to tak jak píše liska5 :) !

hodnocení

2x
Jak rikaji liska a mario
Je to moc zality vodou.
Mam Aloe, za oknem,sviti na ne jen asi 3hodiny. Zalevam jen jednou tydne a to jeste dost malo. Mam je v obyc.sunlbstratu pro rostliny
Vy byste mela primichat k tomu kamennymu substratu trochu hlinityho treba 1:1
Lisko,ani kdyz da dolu drenaz tomu moc nepomuze,kdyz to bude lejt a lejt
Máte pravdu , aloe má hodně vody v listech . Bez vody vydrží dlouho . Změnil bych květináče na menší , substrát promíchal jak píšete a rozhodně bych dal drenáž , jak píše liska5 . Poté velmi s mírou 3-4x měsíčně zalévat a nejlépe přidat i hnojivo . Hodně zdaru *srdce*
liska5

Když dostanou lepší substrát, tak s hnojením nespěchat. V tom budou mít živin dost. Mám stejný druh aloe ve směsi pro pokojovky s pískem. Toho písku sotva pětina. Hnojit se má až zakoření a vykazuje známky růstu a to spec.hnojivem. Teď na zimu už bych nehnojila. Taky je lepší hliněný květináč než ten plast.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]