Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za plody?

Od: host odpovědí: 9 změna:
Potřeboval bych poradit, co to je za plody? Našel jsem je na velmi trnitém keři, který má listy skoro jako hrušeň - jen jsou o dost menší. Plody jsou velmi voňavé, podobné malému jablku, ale neodvážil jsem se je ochutnat.
Co je to za plody?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Planá hrušeň prý může mít trny. Dočetla jsem se zde.

jiofa

Rovněž si myslím, že je to planá hrušeň. Přesně takové (zdravější nenapadené) jsem kdysi natrhal v "divočině" pro moje focení zátiší.

Co je to za plody? #2

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, možná to je hrušeň polnička/pyrus pyraster (viz odkaz). Zdravím!

botany.cz/...

jiofa

Hrušeň planá (pyrus pyraster) a hrušeň polnička jedno jest (pyrus pyraster).

ben®
jiofa - souhlasím.

hodnocení

2x

My to voláme Divá hruška a je aj Divá jabloň. V minulosti sa mladé stromky používali ako podpník na štepenie. Vzrast stromu bude vysoký.

hodnocení

0x

Že by kdoule? Pokud jsou na trnitém keři a voní, odpovídalo by to. Měly by být ale žluté, tady to vypadá na ještě nezralé a napadené sazovitostí (ty tmavé fleky na povrchu). Možná se ale mýlím.

host
hodnocení

Kdoule by měly být větší. Tohle je velké jako švestka.

liska5
hodnocení

0x

Kdoulovec má ostny, jeho plody příjemně voní. To by mohl být. Máme ty plody žlutější a kulatější. Asi je to odrůdou. Naše okrasné, když kvetly, tak červenooranžově nebo bílorůžově..Na jídlo to není a brzy to zhnědne a svraskne. Možná v zimě, když přemrznou, mohou chutnat ptákům. Ale mockrát jsem je našla pod keři, když slezl sníh a já ty kdoulovce stříhala. To je taky horror, když má ty dlouhé ostny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]