Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moření cibulí narcisů

Od: liska5 odpovědí: 2 změna:

Chci zasadit cibule více druhů narcisů, které ale zjara během kvetení něco ožíralo, a to tak, že listy, ba i květy. Slimáci to nebyli. Ti nedělají v listech chodbičky a pozemek ošetřuji Ferramolem.

Škůdce by mohl být schovaný v těch cibulích v nějakém spícím stádiu. Houbové choroby ani plísně jsem nezaznamenala, Chci se zeptat, čím byste takové cibule mořili? Napadlo mne dát je do sklenic a fouknout tam mospilan. Jenže ti zakuklení nebo ve vajíčkách aktuálně nežerou, tak by mohli tuhle metodu přežít. Nebo nemořit jen zasadit jinam a čekat, jestli zas začnou škodit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle chodbiček v listech bych tipnul na vrtalku, zřejmě pórovou. Kukly vypadaly na zem při sklizni. Nasázet na jiné místo a na jaře k rostlinám dát žluté lepící desky.

liska5
hodnocení

Děkuji. *palec* Jsem zvědavá. Půjdou o 40m dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]