Dobrý den, má někdo zkušenosti s pěstováním " banánu severu" ( muďoulu trojlaločného ) na jižní Moravě, cca 200 m n.m.? Zaujala mě ta rostlina, neměl by prý být s pěstováním problém, ale zajímají mě opravdové zkušenosti. Děkuji.
Kdysi se tu o muďoulu psalo. Taky mne zaujal. Jenže u nás se hodí do oblastí pod 350 m.n.m., kde jsou propustné humózní půdy s dostatkem Ca. To nemám. Pak mne odradilo, že potřebuje pomoc při opylení, a to je docela krátký časový úsek, a že první roky potřebuje přistínění.. Kam nesázet, to je mrazová dolina.
Jak jsem psala, nadmořská výška není problém, spíš by mě zajímalo to opylení, protože prodejci píšou, že to řeší vysazením dvou různých odrůd muďoulu (je cizosprašný). Tak jestli někdo z vlastní zkušenosti ví, že to funguje ...
liska5
Taky jsem četla, že se mají vysadit dva exempláře blízko sebe. Ptala bych se u prodejce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.