Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výrůstky na dýni Hokaido

Od: lucielouzilova odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, letos máme krásnou úrodu Hokaido, bohužel jsou dýně pokryty výrůstky, většinou nahoře. Výrůstky jsou tvrdé, zaschlé, viz foto. Může se jednat o reakci dýně na kroupy nebo jde o nějakou chorobu rostliny? Děkuji za rady.
Výrůstky na dýni Hokaido
Výrůstky na dýni Hokaido #2
Výrůstky na dýni Hokaido #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za mě jde o napadení škůdci. Mohou to dělat Okurkoví brouci. Mohou napadat všechny tykvovité rostliny vč okurek.

Druhou možností jak by k bradavicím mohly přijít je, že by odrůda byla šmrcnutá okrasnou dýní, u kterých jsou bradavice cílené, ale v tomto případě to tak nevypadá.

liska5

Dneska jsem sklízela okrasné dýňky a takovéhle "dekorativní" útvary na žádné nebyly. To by je spíš degradovalo, to není žádná okrasa! Ale u některého Hokkaida jsem párkrát v životě zažila strupy, podobné těm na obrázku. Odkrojeno, žádný škůdce, zřejmě strupy po nějakých dřívějších drobných zraněních. Ale co je způsobilo, nevím. Až je budete krájet, napište!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dýně hokaido

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]