Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boj se slimáky

Od: pasekanka odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenost s měděným plůtkem na slimáky, údajně měď slimáky odpuzuje, moc tomu ale nevěřím. Děkují za případné informace.

Boj se slimáky
Boj se slimáky #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

2x
Slimaci lezou hluboko do země. Tedy podlezou zabranu. Také se líhnou z už nákladených vajíček a klidně se vám pak vylihnou uprostřed ohrádky.

dede
hodnocení

0x
A stříbro zase odpuzuje bakterie…
Ps: měď například je nebezpečná i pro ovce, prý.

hodnocení

0x

Nezbývá, než to vyzkoušet. Já zkoušela lógr, ale ráda jsem se vrátila k Feramolu.

liska5

Tak tyto dvě věci taky kombinuju. A sbírám, sekám hlavy,...

hodnocení

0x

Pokud je jich hodně tak si pořídit kachnu tzv. indický běžec.

hodnocení

0x
Zdravím, s boji se slimáky jsem tento rok sváděl taky. Zkoušel jsem metodu žiletek a skořápek, ale i tohle nějaká část přelezla. Přistoupil jsem tedy k metodě měděného ohradníku, který je právě na obrázku tohle podlezli a snědli komplet celý libeček. Následně mi paní v obchodě doporučila nějaké ekologické granule, které jsou bezpečné pro domácí zvířata. Evidentně bezpečné i pro slimáky, takže metoda neekologické modré granule je nejjistější způsob jak zamezit slimákům a jak je nejlépe i zabít. Pokud chcete ekologického likvidatora slimáků tak indický běžec je ideální varianta.
dede
A ten indický běžec, on nekonzumuje tu zeleninu? to bych se dost divil, že by ji neslupnul taky…
id
Tak se divte. Slupnou čerstvě vysazenou přísadu, jinak nic. Přísadu zakryji bílou tkaninou a tím je v bezpečí před kachnami.

farm
hodnocení

0x

Slimák španělský

Plůtek nevím, nemají snad rádi lezení kolmo, možná ale spíš směrem dolů. Funguje plechovčička zapuštěná do země a naplněná pivem - spíš u jednotlivé napadané rostliny, někdo tak hraničí i celý pozemek.. A červnový sběr z rostlin a to v noci, spíše po půlnoci a po velkých deštích. To je období slimáčího páření, prý. A vítězili skoro spíš slimáci, třítýdení sběr k ránu už je na psychickou újmu - nikoli slimáků.*tanec*

hodnocení

0x

S plůtkem zkušenost nemám, plzáky španělské na zahradě hledám, sbírám a dávám do popelnice - celkem se to osvědčilo.

hodnocení

0x

Došel mi Feramol, tak jsem začala bojovat s pivem.

Velký kelímek, do cca 1/4 - 1/3 nalít pivo (jakékoliv, to nejlevnější, zvětralé,...). Kelímek lehce zapustit do země nebo jinak zajistit, aby se nepřevrhnul. Funguje to.

Problém mám s tím, jak zlikvidovat. Nejlépe asi vyprázdnit pod drn. Hrozně to páchne.

hodnocení

0x

Asi se vám zvedne žaludek, ale já jsem s nožem obešla několikrát zahrádku a každého přeřízla. Nemusela jsem nic likvidovat, do druhého dne nic na záhonech nebylo. Slimáci jsou kanibalové a možná blbě, ale myslím si, že díky tomu jsem pííliš zeleného neměla sežraného. Jsou to parchanti nezničitelní.

já používám takové delší ruční nůžky na trávu takže se nemusím moc ohýbat...akorát jsem trochu nabrousil ostří u špičky nůžek..a pěkně mršky napůl-zpočátku jich bylo denně i 500 a teď už jen pár desítek denně a to je musím i hledat...jojo... už jim holomkům dochází živá síla...

Nůžky jsou nejlepší, ale každého neuvidíte, na zahradě nejste pořád.

Ano, slimáci žerou mrtvé slimáky, ale myslím, že to je pro ně něco jako zdravá výživa. Prostě jim tam přidáváte (nebo ponecháváte) potravu.

jsem na zahradě pořád-jsem už na důchodě-zahrada je u domku kde bydlím-takže už mám takový rituál-ráno pustím slepice-pak tak hodinka se psem -pak slimáci a po lovu kafe...

hodnocení

0x

Někdo je stříhá, někdo nabodává... to je zdlouhavé. Z vody, nebo jak tu někdo zmínil z popelnice, vylezou.
Chodím s lopatou a delším klackem a nahrnuju je na lopatu. Jak jich mám tak 30, a začnou mi lozit už po násadě, tak je našprtám do kyble se slanou vodou. Na 5 litrů vody tak půl otevřené hrstě soli a rozmíchat. Po kontaktu se solankou okamžitě chcípají. Obcházel jsem zahradu(400m2) 2x za noc po dobu týdne a snížil jsem množství slimáků na minimum. Pak už odezrály maliny(na které lozí i do metrové výšky) a tak jsem se na to vykašlal. Sesbíral jsem tak aspoň 300 slimáků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]