Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačka nepřidává otáčky při zátěži a zastaví se

Od: vectrak® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Máme starší sekačku Stiga E451 2,57 kW, Hanseatic 45 BA s motorem BaS a bez ručního nastavování otáček motoru, sekačka je z druhé ruky, takže nevím co má za sebou a jestli něco nechybí. Bohužel jsme ji nezkoušeli při koupi jak seká, ale jen start a ten má bezchybný. Po startu motor beží hezky, ale jak se najede do trávy, tak zhasne. Co vím, tak by si měla automaticky přidat při zátěži otáčky, ale to se nestane a tak motor zhasne. Takže vlastně nesekáme. Celou jsem jí prohlédl a vyčistil co šlo, karburáto, svíčka, nádrž atd. Jen ty pružnky nehoře na motoru u ovládání klapky se mi zdají volné a jakoby k ničemu, ta jedna je ulomená (háček) a nevím kam patří, nenašel jsem obrázek stejného motoru. Ta větší pružinka je sice zaháknutá, ale pořád volná a myslím že asi bude přoblém v tom, jen jako laik už nevím co dál. Zkusím nahrát fotografie motoru, třeba někdo z vás bude vědět, zda jsou pružinky správně a co je třeba špatně.

Předem děkuji za rady a hezký den všem, Zdeněk

Sekačka nepřidává otáčky při zátěži a zastaví se
Sekačka nepřidává otáčky při zátěži a zastaví se #2
Sekačka nepřidává otáčky při zátěži a zastaví se #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

1x
Také nejsem profík přes motory (nikdy jsem se o to více nezajímal), ale i jako naprostý laik poznám, že je to vrak a za takový vrak by spíše měl zaplatit on vám, že si to odvezete. Chybějící krytka, lanko nepřipojené, těžko říci kam to patří. Pokud motor běží, tak alespoň tedy moje (mnohem modernější sekačka) si v záběru žádný výkon (otáčky) nepřidává. Má konstantní otáčky po celou dobu sečení a zastaví se jenom když s ní najedu rychleji do vyšší trávy, kterou už nezvládne posekat. Zajímalo mě, kolik jste tímto super kaufem ušetřil, když ta moje stála 4 tis. a mám klid, vše funguje jak má, dle obrázku to mám i s větším záběrem. Hmm. Snad vám tu někdo poradí, ale já bych to asi vyhodil, poučil se, a koupil si normální funkční novou sekačku. To není zase taková fin. položka, aby se na tom muselo za každou cenu takhle šetřit a jen si přidělávat starosti.
hodnocení

krytku jsem sundal jen na focení, lanko tam žádné nechybí, jen ty pružinky jsou volné. Měl jsem sekačku Husqvarnu za 14tis. a byla nám bohužel ukradena (feťáci) nahlášené to je, ale smířil jsem se s tím, že už jí neuvidím. Tuto starou sekačku jsem koupil za 500,- má pojezd, motor hezky běží, nekouří, jen je problém s vyšší trávou. Na zbytek letošní sezony nám to určitě bude stačit a těch 500,- je myslím prozatím dobrá investice, příští rok se uvidí...

dede
hodnocení

0x
Sekačka nemá sama přidávat otáčky, ale při snížení otáček v zátěži si má přes svůj regulátor otáček ty otáčky udržet, takže spomalením více otevře karburátor a naopak. To měl už Zetor 25 - regulátor otáček :)
Ty páčky co máš na karburátoru, tak s nimi zkus hýbat při nastartované sekačce. snadno přijdeš na to, kde se přidává plyn, otevírá klapka karburátoru, takže nezbyde než vzít gumičku nebo drátek a navalit tam plný výkon a jet do trávy :)
Evidentně tam tomu něco chybí, nějaké perka, drátek, a nejspíš tomu chyby i Bovden s plynovou pákou…
Kdybys to chtěl opravit, no tak pozoruj, co se stane, která ta páč ka se sama pohne, když snížíš lehce otáčky zátěží… to je ten regulátor otáček, zřejmě odstředivý… no a tuto páčku musíš nějakým v hodně pružným způsobem spojit s klapkou karburátoru… to už je dost pokus-omyl-způsob
hodnocení

ano je to jak píšete, sekačka má držet otáčky, ale ta naše bohužel nedrží, nižší trávu poseká dobře, ale u vyšší je konec.

Ty páčky jsem zkoušel, mají krátký chod a přišlo mi, že bez reakce. Nevím právě co přesně by tam mělo chybět nebo jak je to s těmi pružinkami, Bovden asi ne, není tam nikde držák, má to jen táhla na plyn a pojezd, rehulace plynu (páčka zajíc / želva není) ... hledal jsem fotografie po internetu, ale bohužel tuto sekačku jsem nenašel vyfocenou a stažený návod nepomohl, tam není motor. Škoda, že tyto motory jsou pro každou sekačku (výrobce) jinak upravené co jsem koukal, sice detaily,ale jsou.

hodnocení

0x

No,ak nezabudnem,tak vám to vyfotím,ako to má byť,no myslím,že je to správne. Tento motor si sám nepridáva otáčky. Je to starý a výkonovo najslabší motor Brigssu. Do veľkej trávy nevhodný a ak potrebujete ju pokosiť,tak na polovičný záber. Ten ohnutý pliešok vpredu medzi tými skrutkami je vlastne doraz otáčok. Celé sa to reguluje cez napnutie tých pružiniek,ktoré cez klapku pri vetráku ovláda klapku v karburátoru. Tu si môžete pozrieť rozkresy motorov. Číslo je vyrazené na kryte nad sviečkou.

shop.briggsandstratton.co/...

eparts.thepowerportal.com/...

Sekačka nepřidává otáčky při zátěži a zastaví se #4
Sekačka nepřidává otáčky při zátěži a zastaví se #5
hodnocení

Dobrý den, děkuji za zprávu. Tento motor ještě nejslabší není, mají i okolo 2kW, ale to není podstatné. Na to prvním odkazu je sice rozbor dílů, ale zrovna není popis těch pružinek. Já se dnes bohužel k sekačce nedostanu, tak nevyzkouším tu radu od pána, který psal včera. Každopádně pokud si vzpomenete, budu moc rád za fotografii. Manželka sehnala nějakou sadu na tuto sekačku, je tam hlavně filtr který už potřebujeme nový, pak různá těsnění a také ty pružinky (nové), takže bych to seskládal tak jak to má být. Pěkný den a díky

Je to amerika,oni to majú ešte v koňoch. Tých 3,5 Hp je cca 2 kW.

asd1
Ale přidá si sám. Je tam regulace od větráku,pokles otáček = packa se přiblíží k větráku a tahlem přidá plyn, když chybí pružina tak packa zůstane daleko od větráku a plyn nepřidá. To je cely problém...

Regulujú sa len nastavené otáčky v určitom limite,nepridá si to toľko,aby sa zvýšil výkon. Používam tento motor už cez 15 rokov a viem čo to robí na veľkej tráve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]