Nejste přihlášen/a.
Mám v zahradní chatce dole ve sklepě podkousáno pod prahem , dávám tam různé návnady krmení zrní otrávené měká návnada -polštářky , nic to není platné . Jak ho mám dostat? železec?
U táty na baráku je chytám do sklopce. Funguje to spolehlivě, jen je dobré, mit poblíž sud s vodou
No i tak se to dá chápat.
Je ale zajímavé, že když potkana deratizér, nebo prostě obecně kdokoliv otráví návnadou, tak je to OK, i když zvíře umírá pomalou a trýznivou smrtí - prakticky vykrvácí dovnitř, ale i ven. Ale napsat, že sklopec hodím do sudu, kde to má za chvilku za sebou - no to je problém ...
Na zahradě jsem choval papoušky a po x letech se ve voliéře objevily díry od potkanů.. I nakoupil jsem nejlevnější
pastičky cca 20,- . Princip jako na malé myši, ale byly větší. Ty jsem uvázal k volieře drátem a kryl ,aby se ptáci k nim nedostali .Po 3 chycených potkanech jsem asi špatně uvázal a 2 pasti zmizely neznámo kam.
Loni jsem chovy rušil a uklízel kolem voliér. Pastičky jsem našel cca 15m od voliér již pěkně orezlé a zdevastované.
Museli je urvat a prolézt s nimi jejich dírami a tam se z nich osvobodit! Takovou maj mrchy sílu. Uvazovat!
Taky je dobré pamatovat na to, že jak v té své noře pod chatou vykrvácí, začnou se rozkládat a smrdí to jak když se rozkládá maso. Trvá to tak týden, než zvětrá úplně.
S pastí mi utekla i myš(s tou standardní pastičkou). Nikde jsem past nenašel(neměl jsem ji uvázanou), až když jsem vyklízel šopu, tak jsem ji našel za dřevama. Od té doby mám na pastičce na myši drát a na něm tlustší klacek. Mohl bych jí někde přivázat, ale to bych ji pak musel třeba 10x(rodinka s mladými) odvazovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.