Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která houba to způsobila?

Od: skautu odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, před pár dny jsem byl se synem na houbách a bohužel jsem nasbíral hřiby žlučníky a smaženici jsme museli vyhodit. Syn byl naštvaný a chtěl dokázat, že je lepší houbař než táta. Z lesa přinesl krásného kozáka a několik holubinek. Přečetl si, že každá holubinka, která má mírnou chuť, je jedlá, tak všechny už v lese ochutnal. Houby osmažil a snědl úplně sám, protože mi pořád nemohl zapomenout, že z mé smaženice se nenajedl. Houby si dal k obědu a v noci se mu udělalo špatně a zvracel. Ráno měl vodový průjem. Co myslíte, která z hub byla nejedlá?
Která houba to způsobila?
Která houba to způsobila? #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Ta červená holubinka by mohla být vrhavka. Holubinky snad jedovaté nejsou , ale nejdelých je hodně.Jinak máte zajímavý styl houbaření a ochutnávání tak snad nenarazíte na nic vyloženě jedovatého.

aaa
hodnocení

1x

Je úplně jedno která to způsobila. Způsobil to Tvůj synáček svojím chovánim při sběru hub. Něco si přečíst a pak dělat chytrýho a nakonec i sobeckýho a uraženýho- to je přes drš.u. Můžeš být rád, že jsi to nesnědl taky. Takhle houby nesbírají. Všude se píše a mluví - sbírat jen ty, které bezpečně znám! To Tvůj povedený synáček neví. Ale sebrat každou prašivku umí.

nov
hodnocení

1x

S houbama, které neznáte se neexperimentuje. S takovým přístupem můžete skončit ve špitálu, v lepším případě jen na výplachu žaludku, v tom horším na patologii. Kolik je vám a vašemu synovi?

hodnocení

1x

Vy si snad musíte dělat srandu. Ten styl, jakým se stavíte k houbám a houbaření, je velmi pozoruhodný. Já houby velmi dobře znám a sbírám je od dětství, kdysi dávno s otcem, který mě to naučil, a posledních 45 let už sama. Nikdy bych nepozřela houbu, kterou bych stoprocentně nepoznala, nebo kterou mi někdo dá, protože si nemohu být jistá, jak ji skladoval. Mám respekt a ten Vám i synovi chybí. Myslím si, že když budete takto nesmyslně pokračovat, budete slavní - napíšou o vás v Černé kronice.

*zed*

hodnocení

0x

Řekl bych, že světle červené jsou holubinky vrhavky.

Vrhavky mají vroubkovaný okraj a jsou na chuť palčivé.

hodnocení

0x

Takhle podle fotky to není jednoznačné, ale je možné, že to červené je holubinka vrhavka.

liska5
hodnocení

0x

Ochutnával asi špatně. Vrhavka je ostře pálivá. Jedovatá ani ne, ale ta chuť bude hnusná

liska5

Jinak houby nesmí být zapařené, a většina by měla být ještě dostatečně tepelně zpracovaná /produšená/. Možná je smažil jen krátce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]