Dobrý den, před pár dny jsem byl se synem na houbách a bohužel jsem nasbíral hřiby žlučníky a smaženici jsme museli vyhodit. Syn byl naštvaný a chtěl dokázat, že je lepší houbař než táta. Z lesa přinesl krásného kozáka a několik holubinek. Přečetl si, že každá holubinka, která má mírnou chuť, je jedlá, tak všechny už v lese ochutnal. Houby osmažil a snědl úplně sám, protože mi pořád nemohl zapomenout, že z mé smaženice se nenajedl. Houby si dal k obědu a v noci se mu udělalo špatně a zvracel. Ráno měl vodový průjem. Co myslíte, která z hub byla nejedlá?
Ta červená holubinka by mohla být vrhavka. Holubinky snad jedovaté nejsou , ale nejdelých je hodně.Jinak máte zajímavý styl houbaření a ochutnávání tak snad nenarazíte na nic vyloženě jedovatého.
Je úplně jedno která to způsobila. Způsobil to Tvůj synáček svojím chovánim při sběru hub. Něco si přečíst a pak dělat chytrýho a nakonec i sobeckýho a uraženýho- to je přes drš.u. Můžeš být rád, že jsi to nesnědl taky. Takhle houby nesbírají. Všude se píše a mluví - sbírat jen ty, které bezpečně znám! To Tvůj povedený synáček neví. Ale sebrat každou prašivku umí.
S houbama, které neznáte se neexperimentuje. S takovým přístupem můžete skončit ve špitálu, v lepším případě jen na výplachu žaludku, v tom horším na patologii. Kolik je vám a vašemu synovi?
Vy si snad musíte dělat srandu. Ten styl, jakým se stavíte k houbám a houbaření, je velmi pozoruhodný. Já houby velmi dobře znám a sbírám je od dětství, kdysi dávno s otcem, který mě to naučil, a posledních 45 let už sama. Nikdy bych nepozřela houbu, kterou bych stoprocentně nepoznala, nebo kterou mi někdo dá, protože si nemohu být jistá, jak ji skladoval. Mám respekt a ten Vám i synovi chybí. Myslím si, že když budete takto nesmyslně pokračovat, budete slavní - napíšou o vás v Černé kronice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.