Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadený trávník

Od: davidd odpovědí: 10 změna:

zdravý trávník mi už druhý rok začne v červenci něco napadat. Vznikají místa, která zežloutnou a tráva po vyhrabání zmizí.

Nepomohla vertikutace, pohnojeni, ubrání ani přídání závlahy. Také jsem stříkla Ortivou.

po dešti se na zdravých místech objevují bílé skvrny. zdá se, že to je jen voda, ale asi to je předzvěst nějaké plísně?

má někdo radu? Viz fotky

děkuji

David

Napadený trávník
Napadený trávník #2
Napadený trávník #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Je to sněžná světlorůžová plísňovitost trav. Více na chorobytrávníku.cz

sasa*
hodnocení

2x

To není předzvěst plísně - to je plíseň. Viz rada výše!

Přesně ... Saso !
honzinek

Poradím co pomohlo mě. 3 roky jsem s tím u nového trávníku bojoval, stříkal chemii. Pak se konečně rozrostl v trávě jetel dostatečně na to, aby se mi to přestalo dělat. Od té doby mám zdravý, měkkoučký trávník. Ale když někdo potřebuje sterilní travní koberec, tak to bude boj. To už radši jetelíček, než to stříkat svinstvem, např. Ortivou, která sice funguje, ale je to svinstvo.

Honzinek
Máš pravdu, ale jak to udělat, aby se jetel držel v rozumné míře a nezačal vytlacovat trávník?
spu

Jetel ne. Ten vám tu trávu zahluší celou.

honzinek
Tak samozřejmě,že ten jetel omezí trávu, proto mi to přestalo plesnivět. A samozřejmě to není řešení pro lidi, co vyžadují sterilní, homogenní pažit.

111®
hodnocení

0x
Ja bych rekl, že je travnik moc hustý a nedycha. Prospela by mu vertikutace a i verifikace. Jestli je velký chtelo by to firmu, ale netuším kolik by to stalo.
nov

Trávník a verifikace, to snad ne...

111®
hodnocení

0x
Opravdu ne. Jak se říká tomu propichovani.
doplněno 27.08.23 20:49: Aerifikace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]