Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám (měla ) jsem krásný kaktus gymnocalycium mihanovichii large, ale najednou začalo tělo odspodu asi uhnívat, zežloutlo a změklo, zbytek je pořád pěkný a těsně před rozkvetením, je možné zbytek rostilny nějak zachránit?
Seříznout, nechat zaschnout, pak zakořenit? Nebo úplně jinak? Vím, že je odrůda na množení háklivá, ale chci se o to pokusit a jsem naprostý amatér
Díky
No pak jestli to pomůže, zkusit seříznout a nechat pustit kořeny a poté zase zasadit. Snad není hnilobou zasažena větší část rostliny.
Jsem si jistá, že naroubovat ho nedokážu A ty kořeny mám nechat pustit jak? Nechává se spodek zaschnout? A pak s tím do vody? Nebo rovnou do substrátu?
Nebyl by asi problém koupit stejný kaktus, ale tenhle je nádherný a chystal se kvést
seříznou, nechat tak týden zaschnout, už po týdnu by se měly objevit tzv, čekací kořínky, pak zasadit do lehčího substrátu, doporučuji perlit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.