Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geotextilie pod kamennou kůru

Od: petrnovak1010 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s geotextilií danou pod kamennou kůru?
Nedávno mi jí v obchodě nedoporučili z důvodu, že je v tom vlchko a na kameny se časem usazuje mech. Prý si na to lidi stěžují.
Prý je lepší nejprve výplet, postříkat randapem a dát alespoň 5cm kamenů.
Takže dávat geotextilie nebo ne?
Děkuji vám za pomoc.

Geotextilie pod kamennou kůru
Geotextilie pod kamennou kůru #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, když použijete geotextilii, která propouští vodu, tak tam vlhko nebude a mech je asi to poslední, co by mně vadilo. Ovšem, problémy tam jsou. V horkém létě ty kamínky sluníčko rozpálí, tak hrozí popálení (děti, pes, kočka). Cokoliv tam spadne, to už budete těžko odstraňovat/zametat (posekaná tráva, listí) a časem tam v tom větrem navátem prachu poroste plevel (ten, který má mělké kořeny). Takže, hezké to je, ale údržba je horší. Zdravím!

hodnocení

3x

Pokud máte jen trochu rád přírodu, tak nedávat. Pod ní bude časem jen vlhká, kysele páchnoucí mazlavá zem.

Ano, měli jsme ji pod růžemi a zbavili jsme se toho. Zasypaná byla někde kačírkem, někde borkou, stejně se plevel uchytil. Když jsem tam chtěla vsadit novou rostlinu, byl to problém, už bych to příště nedávala.

hodnocení

2x

Dobrý den.Tohle je netkaná tetílie,nikoliv geotextílie,kterých je více druhů.Pokud by jste ji použili,myslím opravdu geotextílii,tak vám takto,nikdy nebude fungovat jako drenáž a mokro tam bude..Nejsem odbornice,přes trativody,příjmu i lepší nápady,ale já jsem to kdysi dělala takto:Vybrala jsem do hloubky pozemek,položila geošku tak,aby měla větší okraje a nedostala se do kamení zemina.Pak jsem ji položila ještě z vrchu,aby se tam opravdu mezi kameny nic nedostalo.Na povrch jsem dala teprve kamínky,nebo kamennou kůru,ve vašem případě.Vlhko tam mít nebudete,ale počítejte s tím,že nálety plevele,budete řešit a muset občas vyčistit.Časem,se na povrch dostane i zemina,tomu se neubráníte.Půjdete třeba ze záhonu za mokra a opadá vám z bot a nebo i mikročástečky nalítají..Myslím si,že nikdy nezůstane kamínek čistý,tak jak ho tam dáte.jen jsem chtěla říct,jak na vlhko a snad i méně mechu.Samozřejmě že ten se dá ošetřit skalicí,ale..Zkrátka není to ak bezudržbové,jak se zdá..

liska5
hodnocení

0x

Klidně to tam dejte, jestli to má být jen tzv. bezúdržbová plocha zajímavá právě tím kamením.

Ale pokud do toho chcete sázet stromky, keře a trvalky, tak ty budou pod tou folií udušenou kamením akorát trpět. Pak folii ne a ani Rundup. Nebo ten s velkým předstihem, než se rozloží. Kamení bude navíc hřát a neudrží vláhu.

Půda je živý organismus, který chce dýchat. Pozn. Stejně budete i to kamení muset občas vyplít, jelikož tam nalétají semínka travin, pampelišek, bříz a javorů ... Problém jsou blízké listnáče, že kačírek bude věčně plný listí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]