Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám na balkoně převislé stáleplodící jahody? Nedávno jsem objevila na listech otvory jako od housenky, Stříkat jahody nemůžu, protože jsou na nich jak plody tak i květy. Prohlížím sazenice co chvíli, ale škůdce na nich nemůžu najít. Je možný že vylézá v noci? Je to housenka?
Pokud je tady někdo kdo by mi mohl poradit, budu moc ráda, zdravím Milada
My máme se sousedem prožrané všechno : on papriky,feferonky,já citroník,petůnie...převislé nikoliv,ty vyrostly z náletu a jsou tam 14dní.Takže petůnky nízké budu v neděli vyhazovat i s hlínou,je mi to líto,ale invaze něčeho,co ve dne není vidět.Také se poučím.
Tak jsem ty škůdce "lovila" v noci s baterkou...nebyly vzhůru ani v 10 hodin večer, ani ráno ve tři hodiny. Tak jsem se naštvala, namíchala SUBSTRAL, má dlouhodobý účinek a hubí odolné škůdce. Nazvedla jsem listy jahod a postříkala půdu v truhlíku. Jahody rostou, kvetou a současně plodí jako zběsilé. A škůdce se asi přestěhoval jinam, protože žádná dírka navíc na listech není. Zkuste to!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.