Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi housenky na listech jahodníku

Od: milada® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám na balkoně převislé stáleplodící jahody? Nedávno jsem objevila na listech otvory jako od housenky, Stříkat jahody nemůžu, protože jsou na nich jak plody tak i květy. Prohlížím sazenice co chvíli, ale škůdce na nich nemůžu najít. Je možný že vylézá v noci? Je to housenka?

Pokud je tady někdo kdo by mi mohl poradit, budu moc ráda, zdravím Milada

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sabisa
hodnocení

0x

My máme se sousedem prožrané všechno : on papriky,feferonky,já citroník,petůnie...převislé nikoliv,ty vyrostly z náletu a jsou tam 14dní.Takže petůnky nízké budu v neděli vyhazovat i s hlínou,je mi to líto,ale invaze něčeho,co ve dne není vidět.Také se poučím.

hodnocení

Tak jsem ty škůdce "lovila" v noci s baterkou...nebyly vzhůru ani v 10 hodin večer, ani ráno ve tři hodiny. Tak jsem se naštvala, namíchala SUBSTRAL, má dlouhodobý účinek a hubí odolné škůdce. Nazvedla jsem listy jahod a postříkala půdu v truhlíku. Jahody rostou, kvetou a současně plodí jako zběsilé. A škůdce se asi přestěhoval jinam, protože žádná dírka navíc na listech není. Zkuste to!

hodnocení

Já jsem našla na jahodníku listy slepené jako pavučinou a když jsem to rozdělala byly tam 3 zárodky pravděpodobne housenek. Samozřejme jsem je zničila. Ale kde se skrývají přes den housenky jsem neobjevila.

hodnocení

0x

housenky se často schovají za lemem okraje květináčů(truhlíků), jsou teda zezdola, to je moje zkušenost, nebo jsou schopny se zavrtat i do hlíny, nebo si zalezou prostě jinam na jiný místo a večer se vydají směrem ke květináčům

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]