Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SOS - asi jsem tu orchidej úplně odravnala!

Od: laurasuper* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den!

Potřebovala bych poradit, zda-li ještě je možné zachránit phalenopsis!

Koupila jsem si před časem svoji první orcidej. Aniž bych si o ní cokoliv přečetla. Hned po příchodu domů jsem ji předělala do krásného květináče a "nové hlíny a ne takové nechutné, plné kůry! Asi po týdnu jsem si divila, že ji opadaly všechny květy.

Tak jsem se o ni skvěle starala, že jsem zjistlila, že ji uhnil celý kořenový systém. Listy jsou jakoby gumové, ale přece jen se mi zdá, že ještě nějaká trochu šance by mohla být.

Máte nějaký typ, pro takové barbary začátečníky jako jsem já! Kteří prvě jednají a informace si hledají, až už je pozdě?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, barbar opravdu, ale to se, holt, stává... Zkuste celý zbytek rostliny vysvobodit z hlíny, kořeny omyjte pod tekoucí vlažnou vodou a rostlinu zatím umístěte na nějaký talíř či misku. Nechte ji zatím jen tak a listy roste měkkou vodou (dešťovkou nejlépe)... Pod kořeny dejte kousek buničiny, která zatím zadrží minimum vody. Vzduchové kořeny vysaďte nad okraj nádoby. Roslinu umístěte na zastíněné (neslunné) místo...

Pro informace zadejte do zdejšího vyhledavače termín PHALAE nebo ORCHID...

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Spousta dobrých článků o pěstování orchideí a rad co dělat s pokaženou květinou je na

www.abecedazahrady.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]