Čím zlikvidovat kompletně plevel mezi dlažbou včetně kořenů aby nerostl znova? Dlažba je bohužel špatně položená protože je tam pod ní směs písku a zeminy takže tam roste plevel. Rozebrání celé dlažby a položení znovu není možné protože se jedná opravdu velký kus.
Kolik toho máte? Já to polévám vařící vodou. Účinek je jistý, ale ne na věky.
re4zon
Varici voda je k prdu, nedavno jsem to zkousel. Voda plevel zabije nad zemi, vyroste do mesice ve stejnem rozsahu i vetsim, nepomaha ani roztok s octem a soli. Vody by clovek musel mit desitky az stovky litru, aby natekla dost horka az ke korenum, v realu nemozne. Horkovzduch (hracka z lidlu asi za pet stovek) je lepsi, plevel vyroste taky, ale o dost pozdeji, zjevne prezije mensi cast korenu. Herbicid zabije vsechno a vyroste az to co tam nalita.
Herbicidem, cokoliv jineho je na chvili. Cokoliv s latkou glyfosat nebo triclopyr (vyrazne ucinnejsi) bude fungovat, ale je to svinstvo, pobliz studny, zahonu nebo tam kde se pohybuji deti a zvirata bych to nedelal.
Nikdy se toho nezbavíš napořád, buď to vyroste za čas znovu a nebo tam nalétají semínka a vyroste tam nový plevel, je to marný boj, ta hlína v podkladu za to nemůže.
Shrnujete v zimě sníh na tom místě? Jedna kamarádka povídala, že nasela mezi kostky drobné macešky a sukulenty, protože to ničemu nevadí. Je to krásné a klidně se přes to chodí a jezdí. Jen se sněhem je probém.
Zkoušel jsem to ze zvědavosti horkovzdušnou pistolí (to je totéž bez tyčky) a je to příliš zdlouhavé. Navíc výsledek je vidět až druhý třetí den, kdy tráva osychá, ale stejně se to pak musí odstranit a za chvíli to vyleze znovu.
liska5
I u Roundupu musíte odstranit mrtvé suché plevely, jinak to vypadá hrozně. A taky něco trvá, než účinná látka projde do kořenů a plevel zahyne.
Pravidelně zametat uličním automobilovým ručním zametákem Mám ruční zameták, šíře 80cm, 1x týdně zametám celý dvorek, stejně se v určitém období, na určitý čas objeví tráva.
Zkusil jsem to i strunovkou, na kolmo, část to vyčistilo, ale počkám měsíc a bude klídek.
Je pravda, že to nemám tak "zelené" jako na fotce tazatelky.
lmgify
Ty ze všech směrů rychle se točící pružné ocelové "štětiny" kartáčů silničního zametače by kromě vydrápání rostliny měly částečně vyčistit i místo mezi kostkami a vysát volnou/naprášenou zeminu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.