Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Červenou řepu teprve pěstuji třetím rokem,dvakrát max.spokojenost.Nevím,jestli jsem letos koupil nějakou jinou odrůdu,ale řepa jde hodně do natě(má perforované listy)a bulva skoro žádná.Obal od semen nemám,ale při koupi jsem tenkrát neměl na výběr.Co jsem to vlasně koupil za odrůdu?Díky za reakce.
Neříkám, že je to vysvětlení Vašeho problému, ale... Letos jsem vysel 5 odrůd, malé sáčky, semena od tuzemských firem. Vše řepa a pěkně roste. Předloni jsem brouzdal po internetu a objednal si semínka od (prý známé) polské semenářské firmy - název bych musel dohledat. Červenou a žlutou. Mezi řepou mi vyrostlo několik rostlin mangoldu. Tedy hodně lupení, bulvy skoro žádné. Za mě to byl propadák, i úroda stála za houby.
Těch důvodů může být víc: jiná odrůda, jiná zem (máte řepu jinde, nebo je už bez živin), velké sucho a teplo. Řekla bych, že nejhoší bylo to sucho.
Perforované listy napovídají, že vám řepu napadl dřepčík.
Já bych se skoro vsadil,že v tom sáčku byly semínka úplně něčeho jinýho,co se snad pěstuje kvůli nati?Pokud si vzpomínám,loni byla i ta nať trošku do červena,a některý bulvy 15 cm v průměru.Letos ji máme jen asi 5 m vedle oproti loňsku,hnojení stejné. A dřepčíků by tam museli miliony,aby tak ty listy vypadaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.