Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vykupuje někdo túje/thuje/tuje?

Od: tridcery* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den všem, u domu máme vzrostlé, cca dvoumetrové túje (20 ks) - je nám líto je jen tak skácet, neuměl byste někdo poradit, zda se i takové obrovské stromy dají prodat a případně komu? Nejspíše půjde spíše o symbolickou částku a vykopání, protože na nich nechceme vydělat, jen je škoda je pouze zplanýrovat.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
2 metry není zas tolik to se dá, hnedka bych je bral.
tridcery*
hodnocení

Nevím, jestli by Vám vyhovovala lokace - jsou to KV. Pokud byste rád koukl na fotky, dejte vědět.

jiofa

Jako z balem pro výsadbu? Polovina vám jich zajde a to nepíši o práci s tím.

ben®
tridcery - takže si tady z toho děláte místo poradny inzerci? To je fuj!
tridcery*
hodnocení

@ben Ne, nic neinzeruji, chci udat krásné stromy, to ano. A velké díky patří všem, kdo jakkoliv věcně odpověděli. A pokud vás moje reakce pohoršuje, koukněte prosím na jiná vlákna, která ještě nebyla zodpovězena, pro toto vlákno jsou očividně již všechny varianty odpovědí obsaženy. Pro mne jsou informace od ostatních komentujících dostatečné, abychom se podle toho zařídili.

jiofa

Jen doplním, že takový vzrostlý strom (jehličňan) se připravuje na přemístění min. 1 rok. Nejdříve se přeruší po obvodě v patřičné vzdálenosti část, cca polovina kořenů a nechá být a dál růst. Příští rok se přeruší druhá polovina a vyzvedne. A to píši velice stručně.

ben®
tridcery - viz odkaz máte pravidla, tak si je prostudujte. Ono, i když se něco tváří jako dotaz, tak z toho může být užitek (i když zatím nejistý a jen přislíbený).
poradte.cz/...
jim
Uzitek ma kazdy tazatel uz z odpovedi…
A tazatelce doporučuji hodit na bazoš nabídku: nabízím 20 vzrostlých tuji za 2000 celkem, vlastni vykopani a odvoz nutny
Doplnit foto
Já to jsem vlastně napsat můžu, nemám z toho žádný prospěch, žejo Bene

bert
hodnocení

2x
Pro zajímavost si sám zkuste vykopat jednu túji tak, abyste jí nepoškodil a aby se to dalo znovu zasadit. Bude to lopota neskutečná. Túje celkem rychle rostou, každý si v klidu radši koupí sazenice. Jestli to od vás někdo vezme na něco jiného než na chvoj a takřka za odvoz, bude to u vás vykopávat a ještě vám za to zaplatí, tak dotyčného prosím vyfoťte, takového človíčka bych si rád prohlédl.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, až na podzim a za odvoz, když najdete ochotného výrobce dušičkového a vánočního zboží/dekorace a ten si je porazí a odveze. U nás to např. dělá městský zahradník, který udržuje i parkovou zeleň - část zpracuje na zboží a zbytek používá v zimě na zakrytí záhonů před mrazem. Zdravím!
K nám chvojí před dušičkami třeba vozí sami lidé, na vozíku. K některým si i dojedeme, občas se dá domluvit, že jim bratr něco skácí a prořeže. Lidé z města a okolí si toto plánují právě před dušičkami, protože nemusí řešit odvoz nebo likvidaci větví. Jsou rádi, že se toho zbaví. Nevím, zda by někdo přijel, pokácel, zbavil pařezů a to vše zdarma.. Možná se najdou lidé v jiném oboru *nevi* Za ten odvoz by se určitě někdo z okolí našel, to máte pravdu ;)
ben®
denny276 - ano, chce to řešit až s podzimem, aby se vše využilo. Já jsem takto právě daroval k pokácení a odvozu dva přerostlé stříbrné smrky, ale bez pařezů, resp. o ty zájem pochopitelně nebyl.

id
hodnocení

1x
Chvojí by si snad na podzim někdo vzal, ale nikdo je vám nebude vykopávat a ještě za to zaplatit.

liska5
hodnocení

0x

Ptejte se v okolních zahradnictvích, kde dělají věnce, jestli by od Vás neodebrali. Stejně tak na technicých službách.

jiofa
hodnocení

0x

Tak pochybuji, že vám za vykopání bude ještě někdo platit. Před 4 roky jsem potřeboval odstranit vzrostlou tůji vsokou cca 5 m. Kolem plotu náhodou kopali elekt. od čezu dva pomocní. kopáči a tak jsem jim nabídl, jako melouch, vykopání tůje. Za tři stovky se s tůjkou mordovali víc jak hodinu i s kořeny ven. Byl jsem rád, že za 3 stovky si to nerozmysleli a bylo vidět, že na konci práce moc nadšeni nejsou. Za tři stovky bych to nikomu nědělal ani náhodou. Vy jich máte dvacet, no sice menší.

liska5

Kdyby měly být na chvojí do věnců, svícnů a aranží, tak je postupně porážet, podle potřeb zájemce. S těma kořenama bude problém. Asi je nechat odvrtat. Nevím, jak se ten stroj jmenuje, ale viděla jsem, jak pracuje.

jiofa

Jen pro zajímavost. Je to sice jiná "váhová" kategorie ale nabízel jsem k poražení dva 15 m vysoké stříbrné smrky též s odvozem větví (pařez ponechán, kmeny s rozřezáním na špalky) a tudíž vhodné na věnce a obložení. Profíky jsem nesehnal za míň než 15 tis. jeden strom. Sehnal jsem až soukromníka s pilou za 20 tis. oba smrky s odvozem větví a uklidem + zmíněné špalky z kmenu.

Tak měli dostat 500…
liska5

Syn si smrk pichlavý kácel sám po kouskách od vrchu dolů. Ty nejhezčí stříbřité větve nabízel, ale na vánoční výzdobu to nikde nechtěli,... že moc píchají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]