Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, u domu máme vzrostlé, cca dvoumetrové túje (20 ks) - je nám líto je jen tak skácet, neuměl byste někdo poradit, zda se i takové obrovské stromy dají prodat a případně komu? Nejspíše půjde spíše o symbolickou částku a vykopání, protože na nich nechceme vydělat, jen je škoda je pouze zplanýrovat.
Nevím, jestli by Vám vyhovovala lokace - jsou to KV. Pokud byste rád koukl na fotky, dejte vědět.
@ben Ne, nic neinzeruji, chci udat krásné stromy, to ano. A velké díky patří všem, kdo jakkoliv věcně odpověděli. A pokud vás moje reakce pohoršuje, koukněte prosím na jiná vlákna, která ještě nebyla zodpovězena, pro toto vlákno jsou očividně již všechny varianty odpovědí obsaženy. Pro mne jsou informace od ostatních komentujících dostatečné, abychom se podle toho zařídili.
Jen doplním, že takový vzrostlý strom (jehličňan) se připravuje na přemístění min. 1 rok. Nejdříve se přeruší po obvodě v patřičné vzdálenosti část, cca polovina kořenů a nechá být a dál růst. Příští rok se přeruší druhá polovina a vyzvedne. A to píši velice stručně.
Tak pochybuji, že vám za vykopání bude ještě někdo platit. Před 4 roky jsem potřeboval odstranit vzrostlou tůji vsokou cca 5 m. Kolem plotu náhodou kopali elekt. od čezu dva pomocní. kopáči a tak jsem jim nabídl, jako melouch, vykopání tůje. Za tři stovky se s tůjkou mordovali víc jak hodinu i s kořeny ven. Byl jsem rád, že za 3 stovky si to nerozmysleli a bylo vidět, že na konci práce moc nadšeni nejsou. Za tři stovky bych to nikomu nědělal ani náhodou. Vy jich máte dvacet, no sice menší.
Kdyby měly být na chvojí do věnců, svícnů a aranží, tak je postupně porážet, podle potřeb zájemce. S těma kořenama bude problém. Asi je nechat odvrtat. Nevím, jak se ten stroj jmenuje, ale viděla jsem, jak pracuje.
Jen pro zajímavost. Je to sice jiná "váhová" kategorie ale nabízel jsem k poražení dva 15 m vysoké stříbrné smrky též s odvozem větví (pařez ponechán, kmeny s rozřezáním na špalky) a tudíž vhodné na věnce a obložení. Profíky jsem nesehnal za míň než 15 tis. jeden strom. Sehnal jsem až soukromníka s pilou za 20 tis. oba smrky s odvozem větví a uklidem + zmíněné špalky z kmenu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.