Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodné květiny do betonových tvárnic a na slunce

Od: petrnovak1010 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, můžete mi prosím poradit vhodné květiny do betonových tvárnic viz obrázek. Tvárnice budou umístěny kolem chodníku a vystavený přímému slunečnímu záření.
Případně co to je za rostliny na obrázku.
Děkuji za rady

Vhodné květiny do betonových tvárnic a na slunce

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

0x

Odpovim vám pouze na druh květin. Červené a tmavě fialové jsou japonské azalky. Sluníčko potřebují, ale celodenní není vhodné. Kvetou jen krátce a po celý zbytek roku pouze zelený list. Další možnosti nechám ostatním rádcům.

Vhodné květiny do betonových tvárnic a na slunce #2
lmgify

Je odrůda azalek, která kvete 3x ročně: rodina Azalea Encore®

tresk
hodnocení

0x

Netřesky tam určitě přežijou

liska5
hodnocení

0x

Chápu teda, že né letničky, nýbrž trvalky/?/ Pak asi všechny skalničky. Pěkné budou, co tvoří takové polštářky. Floxíčky, lomikameny, sedum, netřesky,... ale i mateřídouška, tymián, vřesy - tam zas bude třeba kyselejší půdu. Možná nějaké nízké druhy levandule. Hodně snesou hvozdíky karafiátky.

hodnocení

0x

V létě na slunci v tom "shoří" všechno.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, máte zjištěno, jestli ty tvárnice přežijí zimu, resp. jestli je časem neroztrha mráz, pokud tam bude stále mokrá zemina? Byla by to škoda práce i peněz. Zdravím!
P.S. Ty, co jsem měl na zahradě já, popraskaly. Ale byly jen dvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]