Dobrý den, můžete mi prosím poradit vhodné květiny do betonových tvárnic viz obrázek. Tvárnice budou umístěny kolem chodníku a vystavený přímému slunečnímu záření. Případně co to je za rostliny na obrázku. Děkuji za rady
Odpovim vám pouze na druh květin. Červené a tmavě fialové jsou japonské azalky. Sluníčko potřebují, ale celodenní není vhodné. Kvetou jen krátce a po celý zbytek roku pouze zelený list. Další možnosti nechám ostatním rádcům.
lmgify
Je odrůda azalek, která kvete 3x ročně: rodina Azalea Encore®
Chápu teda, že né letničky, nýbrž trvalky/?/ Pak asi všechny skalničky. Pěkné budou, co tvoří takové polštářky. Floxíčky, lomikameny, sedum, netřesky,... ale i mateřídouška, tymián, vřesy - tam zas bude třeba kyselejší půdu. Možná nějaké nízké druhy levandule. Hodně snesou hvozdíky karafiátky.
Dobrý den, máte zjištěno, jestli ty tvárnice přežijí zimu, resp. jestli je časem neroztrha mráz, pokud tam bude stále mokrá zemina? Byla by to škoda práce i peněz. Zdravím! P.S. Ty, co jsem měl na zahradě já, popraskaly. Ale byly jen dvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.