Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny poradce a přeji krásnou neděli.Chtěla bych znát Váš názor na pěstování orcgidejí v truhlíku,slyšela jsem,že když je jich hodně a nevejdou se mi na okno,je možné je přesadit do truhlíků,prý se jich tam vejde víc.Nějak se mi to nezdá,vím,že tyto kytky chtějí průhledný květináč,aby se jim dobře dařilo.Co si o tom myslíte Vy?Děkuji za Vaše názory a jsem s pozdravem,uvítám hlavně připomínky od Strejce,protože je vidět,že kytičkám rozumí,ale to neznamená,že dávám přednost jenom jemu,samozřejmě vítám názory i všech ostatních.Díky
Pěknou neděli. Odchideje potřebují hlavně provzdušněný kořenový systém a střídmou zálivku. Neuškodí jim několikrát denně orosit odstátou dešťovou vodou, ale to je od jednotlivého druhu kterých je mnoho. Některým vadí přímé sluneční záření a některé ho zase vyžadují, tak je potřeba to zohlednit až je budete sesazovat. Pěkný den.
ano, orchideje potřebují průhledný květináč, už z tohoto důvodu bych raději neriskovala truhlík, navíc každá orchidej je unikátní rostlina a osobně bych je z estetického hlediska do truhlíků nedávala. Rada navíc , jakmile odkvete neodstraňujte celý stvol květenství, zastřihněte hned pod květem , krásně Vám pustí další nové květy.
Orchidejí jsou stovky druhů! Na louce nad naším domem rostou druhy hned tři. Ani jeden by se nespokojil s průhlednou nádobou. Vy máte dojem, že existuje jen Phalaenopsis, která je rostlina epifitní a péče o ni je specifická ve shodě s prostředím, které jí vyhovuje. Odstřižení stvolu hned pod květem není zrovna ideální řešení ani u tohoto druhu...
Ospravedlňujem sa ten 1 e-mail, ale chcel som vložiť obrázok. Na miesto toho som to poslal. Nie je to príspevok rady len holej skutočnosti ako dokáže rásť PHALE dnes má ten malí list už 22 cm. V čase fotenia mal 7 cm t.j. 11.5.2009.
doplněno 19.06.09 18:38:obrázok
doplněno 19.06.09 18:38:no asi tonejde
Dobrý večer,
ubehli skoro tri mesiace od mojej otázky ohľadne PHALE (Paleanopsis - ako ďalej prežije) kde som sa snažil do najmenšieho detailu opísať presný postup sadenia a skutočností... zadováženia a pestovania. S odpoveďami STREJCE a UKULELE som ako laik, ktorý si čo to už prečítal o PHALE spokojný – len sa my to vymyká všetkému doteraz napísanému. Je pravda, že stonka s kvetinami je totálne uschnutá – už odstrihnutá. Porušil som všetky zákonitosti pestovania PHALE – utopený koreňový systém v substráte, nepriehľadný kvetináč, nie namočenie koreňového systému, ale sústavné máčanie. Napriek tomu rastie zatiaľ aspoň list a to meratelnosťov listov – list začiatok pokusu14.2.2009 presadenie do maximálne nepriaznivých podmienok 7 cm ku dňu 19.6.2009 22 cm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.