Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná bazénová filtrace

Od: daphi* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
mám problém s filtrací bazénu. Jde o to, že mi přes dovolenou zezelenalo dno bazénu a když ho chci přes filtraci vyčistit, tak se mi zelená voda vrací z filtrace zpět. Každopádně ve filtraci je nový písek. Nevíte někdo, v čem by mohl být problém?
Předem děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zelenou vodu způsobují řasy, které sice usmrtíme chlorem, ale jsou tak jemné, že je písková filtrace nezachytí a vrací se vám zpět. Můžete použít vločkovač, aby se tyto jemné nečistoty vyvločkovaly a filtrace je zachytila. Po vločkovači vám může klesnout Ph a voda je pak mléčně zakalena. Když zapnu filtraci, nečistota se usadí uprostřed, pak nasadím vysavač. filtraci nastavím na proplach a vysaju je pryč z bazénu, ale jen krátce.

olinl
hodnocení

0x

Přepínač je nastaven správně nejde to mimo filtr? Případně dej foto soustavy filtrace.

doplněno 12.08.23 19:21:

Jestli nemáš puštěnu jen Recirkulaci (možno se solárním ohřevem).

daphi*
hodnocení

Filtrace je přepnuta správně, tak snad i hadice jsou zapojené správně. Foto doplním zítra, už jsem bohužel v práci.
olinl

Po nasypání nového písku se má provést ještě vypláchnutí filtru (rinse-propláchnutí)-než si písek sedne, tak ještě odtékají nečistoty. Případně se podívej i do návodu pískového filtru, jaký písek je nejvhodnější pro daný typ.

hodnocení

Tak jsem se konečně dostal k té filtraci.
Doufám, že to mám zapojené správně. Každopádně vývod "D" je nezapojený
Špatná bazénová filtrace
Špatná bazénová filtrace #2
Špatná bazénová filtrace #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]