Nejste přihlášen/a.
Prosim o
pomoc z určením názvu této rostlinky. Prosím o česky
nebo latinský název. Děkuji
Používám na identifikaci rostlin tyto zdroje:
kvetenacr.cz/... a rostliny.naturfoto.cz/... a tam je Petrklíč / Primula veris / tahle:
takže já hledám název jiné rostliny. Nemohu ji nikde najít a už jsem prolezl kde co. Snad ji někdo poznáte. Je to nafocené na jedné pasece v lese v okolí Brna
Podle herbáře vypada petrklíč takto:
Je to tomu hodně podobné ale asi to nebude ono. Podle několikati obrázku např:
jde o rostlinu z mnoha květy na jednom stonku nízko nad zemí kdežto "moje"rostlina ma pouze tři květy na vysokém stonku. Podobných rostlin tam bylo asi 30 a všechny byly stejné. Také je tu rozdil u květu. Petrklíč zahradní kvete přímo ze stonku (trychtýřek květu je na stonku) ktežto rostlina na mé fotce kvete z takového jako když pouzdra.
Také připomínám že foto vzniklo na louce uprostřed lesu kde se nedá předpokládat úmyslná výsadba a na zavlečení semínka jich tam bylo dost na velkem prostoru. Pokud to teda neni nějaká planá odrůda Petrklíče. Pustím se tímto směrem a pokud ji někdo pozná prosím o pomoc z přesným určením druhu. Děkuji všem za pomoc.
Petrklíč neboli prvosenka, latinsky Primula, má stovky druhů, takže si tu tvojí zkus najít třeba googlem pod těmito názvy. Např. images.google.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.