Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Habr usychání

Od: ravenek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Mám živý plot z Habru . Dva stromky usychají . Na kmenu jsem našel tuto asi houbu .

Poradíte co s tím .

Děkuji

Habr usychání

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

0x

To mě docela překvapilo. Plot z habru jsem také vysázel z důvodu, že habr nebo buk mají minimum škůrců. Nemohl nějaký hlodavec zlikvidovat kořeny a houba je projevem odumírání stromku?

liska5
hodnocení

0x

To bych stromek odstranila. Ta houba je sice vidět na povrchu, že by se dala odstranit, ale dřevo už má už prolezlé vlákny podhoubí. Možná roste v místě nějakého působení GPZ. V takových místech se vyskytují více i některé druhy hmyzu, které mohly způsobit prvotní oslabení stromku.

tm
hodnocení

0x
Vysadil jsem také habry, pač habr a buk má minimum škůdců. Nemohlo neco ponicit kořeny a ta houba je jen důsledek tleni dřeva?
liska5

Viděla jsem v parku takový velikánský, na první pohled zdravý javor, na kterém zezadu po kmeni shora až dolů rostly dřevokazné houby. Infekce do něj vnikla místem po ulomené větvi. Už si ho TS poznačily a půjde k zemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]