Nejste přihlášen/a.
Na slivoních zasazených předloni mi vyrostly letorosty dlouhé přes 150 cm. Mám to nechat nebo nějak zkrátit? Díky předem za radu.
já bych hlavně vystříhal všechny vlky a to co roste třeba kolmo do koruny-celé to pěkně prosvětlit a ty koncové letorosty zkrátil tak na 20-30 cmn a venkovní pupen-ono to stejně do pár týdnů z toho pupene znova obrazí popřípadě bych se snažil vytvarovat korunku pomocí vyvazování či vzpěr...píšete že je to už zasazené předloni takže nějakou korunku už tam asi máte...
Korunku už mmám vytvarovanou a žádné vlky na stromku nemám. Jedná se pouze o ty velké letorosty. Mám je tedy zkrátit až na 30 cm?
ono to může taky být podnoží na kterou je to neroubované-já mám dvě třešničky na zahradě-každá je jiná odruda/k vůli opylení-stříhal jsem je stejně a jedna roste normálně a teď jsem jenom odstranil vlky a trochu prosvětlil korunu..a ta druhá -roste jako vrba-přírustky přes 1 metr...takže jsem ji před 14 dny pokrátil na ten venkovní pupen a už to má přírustky10-20 cm...no a na jaře musím už opatrně ...s citem...když to tak roste...jinak jsem se taky poptával..hledal videa na You tube...ale jeden tvrdí to- jiný ono...takže se s tím musíte poprat sám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.