Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určit druh pokojové květiny

Od: pavelkocich odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych určit druh pokojové květiny zobrazené v příloze tohoto e-mailu, pořípadě sdělit informace o způsobu péče o tuto rostlinu. Začaly nám opadávat listy a nevíme proč.

Děkuji za pomoc.

P. Kocich

Určit druh pokojové květiny

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

5x

Tak je to Molice - Plectranthus. Je více druhů a nechá se pěstovat i jako pokojová rostlina. Převislá se často používá do závěsných nádob i truhlíků v kombinaci např. s muškáty a jiné.

Jiofa, možná máte pravdu, ale mě ta fotka přenesla do školních let, kdy okna třídy zdobily velmi podobné rostliny - voňavé muškáty. Kvetlo to květy "muškátovskými", ale mnohem drobnějšími, než má pelargonium zonale. Voněly listy, ne květy. A zdá se mi, že molice má listy přece jen o něco oválnější, než jsou na fotce. Doporučuji tazateli, aby si přece jen v Googlu prošel fotky pelargonium variegatum a případně i pelargonium odoratum.

jiofa

Tak tato možnost mne okamžitě nenapadla, přestože o ní vím.

borovice
hodnocení

2x
Jestli se nemýlím, je to polyscias (stínovka). Nemá ráda přímé slunce, ale ani přílišné zastínění. Zálivka pravidelná (tak aby nedocházelo k přemokření či vysychání).
futra

Nemýlíte se, je to přesně ona.Já jsem věděla,že to podle tvaru celé rostliny molice není.

liska5

Taky to nepovažuji za molici. Ta je měkčí, plstnatější a přepadá... Napadla mne některá z panašovaných variant fikusu, jako je triangularis nebo pumila. Ale asi to bude ta stínovka - polyscias. *jasne* Zase jsem chytřejší...

jiofa

borovice: Moje body považujte za své. Z molice jde něco podobného udělat, ale vaší odpověď považuji rovněž za správnou. Pořád se člověk učí a tolik druhů se objevilo za posledních cca 20-30 let, že se člověk nestačí divit.*palec2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]