Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajské - co jim chybí

Od: west odpovědí: 3 změna:

dobrý den, poslední týden se něco děje s rajskými. Jsou pravidelně zalévané, je to pouze u třech rostlinách, ostatní jsou zatím v pořádku. Sazené jsou do zahradního substrátu.

prosím poraďte co to je a dá se jim nějak pomoct?

Rajské - co jim chybí

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

3x

Máte totálně i fatálně rostliny napadené padlím. V tomto čese nabírá padlí na "obrátkách" a je nutné dělat teměř na všem postřiky. Preventivně se mělo stříkat již dříve. Provést postřik proti palí. Tyto rostliny ale již podle mne nezachráníte.

jp
hodnocení

0x

Mně se nezdá, že to je plíseň, může to být kroucení listů před ostrým sluncem. Jinak když dáte do vyhledávače- kroucení listů rajčat- najdete vyčerpávající důvody.

hodnocení

0x

Mám letos ve skleníku taky jedny takové rajčata a ostatní jsou v pohodě,je to už skoro dva měsíce a nic se nedějě plody pěkně dozrávají tak jsem to nechal tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]