Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloní noha

Od: paprika153* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den. Začala mi odcházet sloní noha. Můžete mi prosím poradit jak ji zachránit a jaké hnojiva ji dát? Dekuji.
Sloní noha
Sloní noha #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Moc vody a málo světla. Ten květináč je vysoký a i když se vám zdá, že zemina je suchá, tak ve spodní části květináče je vlhkosti ještě dost.

Já bych se jí asi pokusila přesadit do širšího květníku, smíchat substrát na sukulenty (kaktusy) nebo hrubý říční písek se substrátem na pokojové rostliny v poměru 2:1. Pokud budou zahnilé kořeny, tak ty odstranit. Po přesazení mírně, ale opravdu jen mírně zavlažit.

Snad to pomůže *palec*

hodnocení

3x
Zdravím , většina lidí si myslí , že sloní noha je palma . Ve skutečnosti je to ale sukulent . V té "noze" si zadržuje vodu a díky tomu vydrží týdny s někdy i měsíce bez vody tato vypadá , že u ní byla přílišná zálivka . Bohužel nevím , co ses tím dá dělat . Třeba zde bude i jiná rada . Možná , když uřežete zdravou část , tak ji můžete zkusit zakořenit . Musíte pravidelně měnit vodu . Mario

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]