Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ostropestřec mariánský

Od: totak® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Jsme poradna tak poradím každému, kdo by chtěl pěstovat ostropestřec. ---Nedavejte ho na dobře vyhnojený záhon -- Rada k nezaplacení :)

Ostropestřec mariánský

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Ten Váš vypadá, jako mutant.

Jeden čas jsem ostropestřece pěstovala na okraji zahrádky. Vyrostly do výšky 140 -180cm. A jak bodlákové palice dozrály a uschly, tak jsem je stříhala do plastového škopku a z nich se sypala semínka. Lodyhy jsem ohýbala v tlustých kožených rukavicích, jak jsou ostnaté. Dotrhávala jsem palice kleštěma.

Když jsem byla v Hrabyni v rehabilitačním ústavu, tak jsem podnikala o berlích dlouhé výpravy po okolí a jednou jsem narazila na ostropestřecové pole. To byl zážitek!

hodnocení

Já jich měl pár za barákem na hlušině tam tak obrovské nebyly. Sklizeň byla jak píšete - jsou schopný propíchnout i pracovní kožené rukavice. Navic jsem je sušil v kůlně, kde se mi na ně dostaly myši a z úrody tak nic nebylo :( Tenhle se na zahradu dostal asi s hnojem a před tím než rozkvete ho asi zruším aby mi nezaplevelil celý záhon.

hodnocení

Ta cihla je tam pro představu o velikosti kvůli měřítku. No řekněte že to je ale krásný plevel.
okolik

Jasně vypadá tak nějak exoticky*frajer*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]